İşte okulların tatil olduğu il ve ilçeler

Düzenleyen:
İşte okulların tatil olduğu il ve ilçeler

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin birçok ilinde başlayan kar yağışı nedeniyle Pazartesi günü bazı illerde okullar tatil edildi. Peki 19 Ocak Salı günü okullar tatil mi?

 YALOVA
 
Yalova Valiliği etkili olan kar ve tipi yüzünden yarın il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valiliğin aldığı bu karar, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden duyuruldu.
 
BALIKESİR
 
Balıkesir'in 2 ilçesinde tüm, 4 ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dursunbey, Bandırma ve Sındırgı'da tüm okullar, Susurluk, Marmara, Gönen ve Manyas ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullar bir gün tatil edildi.
 
SİVAS


Sivas’ın Kangal ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İlçede sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kangal İlçe Hıfsızzıha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.
 
Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacak.
 
ÇANAKKALE
 
Çanakkale il merkezi ve bazı ilçelerde okullar olumsuz  hava koşulları nedeniyle yarın tatil edildi. 
 
AA muhabirinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre,  olumsuz hava şartları nedeniyle Yenice, Gelibolu ve Biga'daki tüm ilk ve orta  dereceli okullar ile Çanakkale merkez, Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.
 
ÇANAKKALE MERKEZDE DE OKULLAR TATİL 
 
Çanakkale’de kar yağışının etkili olduğu bazı İlçelerin ardından il merkezinde, sadece taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar tatil edilmişti. Ancak, alınan ikinci bir kararla, il merkezi ile Çan ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullar da yarın tatil edildi.
 
BAYBURT
 
Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime  bir gün ara verildi. 
 
Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  fırtınanın ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını  söyledi.
 
Meteorolojik verileri de dikkate aldıklarını belirten Yıldızhan,  "Fırtınanın bu gece ve yarında etkili olacağı beklentisi var. Bu nedenle yarın  ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerimizde eğitim öğretime ara verme kararı aldık.  Yine engelli ve hamile kamu çalışanlarımızda bir gün idari izinli sayılacak"  dedi.
 
TEKİRDAĞ
 
Tekirdağ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi. 
 
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il  genelinde yarın okulların tatil edildiğini belirterek, "İlimizde kar yağışı,  buzlanma ve soğuk hava nedeniyle tüm okullarda yarın bir gün süreyle eğitim ve  öğretime ara verilmiştir" dedi.
 
TUNCELİ
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. 

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde yoğunluğunu arttıran kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim seviyesindeki okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

KOCAELİ

KOCAELİ’de taşımalı sistemle eğitim veren okullar yarın kar yağışı nedeniyle tatil edildi. 
 
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter hesabından, "Meteorolojik verilere göre kar yağışı azalarak yarın ilimizi terk edeceğinden, eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak il genelinde taşımalı eğitim ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verilmiştir" açıklamasında bulundu.
 
SAMSUN
 
Samsun'un Havza ve Çankırı'nın Çerkeş  ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın  tatil edildiği bildirildi. 
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Havza ve Çerkeş'te tüm ilk ve orta  dereceli okullar ile taşımalı eğitim kapsamındaki okulların 19 Ocak Salı tatil  edildiğini belirtti.
 
Yetkililer, Havza ilçesinde milli eğitime bağlı okullarda görev yapan  engelli personelin de aynı gün izinli sayılacağını ifade etti.
 
KONYA
 
KONYA’nın Hüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
Konya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "19 Ocak 2016 Salı günü sadece Hüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Kaymakamlık kararıyla okullar tatil edilmiştir." denildi.
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...