Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çamurda 'ekmek kavgası'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çamurda 'ekmek kavgası'

YAŞAM Haberleri  / AA

Hatay'da çadırlarda kalan tarım işçileri, soğuk hava ve yağmura rağmen ekmek parası için çamur içerisinde havuç topluyor.

Havuç toplamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Hatay'a gelen mevsimlik tarım işçileri, soğuk hava ve yağmura rağmen ailelerinin geçimini sağlamak için çamurlu tarlalarda çalışıyor. Yılın büyük çoğunluğunu evlerinden uzakta çadırda kalarak sürdüren, Karadeniz'de fındık, Çukurova'da pamuk ve İç Anadolu'daki bazı illerde soğan toplayan tarım işçileri, bu aylarda ise havuç toplamak için Amik Ovası'na geliyor. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarla kenarlarında kurulan çadırlarda kalan, aralarında savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilerin de bulunduğu işçiler, çamurlu tarlada, zorluk içerisinde havuç toplayarak geçimini sağlamaya gayret ediyor. 

Mevsimlik işçilerden Hüseyin Karakan (23), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşından bu yana tarlada çalıştığını, başka bir iş yapmadığını söyledi.

"Evde kalma gibi bir lüksümüz yok"

Erdal Keskinbıçak da çalışmak zorunda olduğunu, yoksulluk nedeniyle mevsimlik işçilik yaptığını dile getirdi.

Tarlaya sabah gün doğmadan gelerek havuç toplamaya başladıklarını anlatan Keskinbıçak, ''Ekmek parası için çalışmamız gerekiyor. Evde kalma gibi bir lüksümüz yok. Burada çalışmak çok zor. Çadırda kalıyoruz,orası da çok sağlıklı değil" dedi.

"Allah Türkiye'den razı olsun"

Suriye'nin Halep kentinden bir yıl önce gelen Hassan El Ahmet de 11 kişilik ailesinin geçimini sağlamak için bu işte çalıştığını, ailesine bakmak zorunda olduğunu aktararak, ''Ülkemizde savaş ve bombardıman olduğu için kaçmak zorunda kaldık, orada çalışacak durum kalmadı, mecburen Türkiye'ye geldik. Suriye'de de tarımla uğraşıyordum. Burada da günübirlik işlere giderek evime ekmek götürüyorum. Allah Türkiye'den razı olsun"sözlerine yer verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...