Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Havalar ısındı, balıkçılar sezonu erken kapattı!

Düzenleyen:
Havalar ısındı, balıkçılar sezonu erken kapattı!

YAŞAM Haberleri

Balık av sezonunun bitmesine yaklaşık 1 ay kala bazı balıkçı tekneleri gelecek sezon için şimdiden bakıma alınmak üzere tersanelere çekildi.

Balık avlama sezonunun 15 Nisan’da bitmesi nedeniyle Karadeniz’deki bazı balıkçı tekneleri sezona erken veda etti. Tekne sahipleri bakım için teknelerini Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tersanesi'ne getirmeye başladı. Yaklaşık 30 yıldır balıkçılıkla uğraşan Köroğlu Balıkçılık sahibi Ahmet Köroğlu, bugünlerde denizde yeterince avlanma olmadığından teknelerini artık bakıma aldıklarını söyledi. Balık avının yılbaşından bu yana azaldığını ve tekne sahiplerinin balık avını birer birer bırakmaya başladığına dikkat çeken Köroğlu, “Balık olmayınca boşta kaldık, biz de 'bari teknelerin bakımını yaptıralım' dedik. Çünkü Karadeniz hırçın, tekne bir av sezonu boyunca yıpranıyor. Bakıma ihtiyaç duyuyor. Sonuçta bu bizim ekmek teknemiz her türlü bakımını yaptırmamız lazım" dedi.
"Sezonu değerlendirecek olursak avlanma oranı yüzde 50 yüzde 50 diyebiliriz" diyen Köroğlu "Kimilerine göre iyi, kimilerine göre kötü bir sezon geçti. Bu sene ava erken veda ettik. Yeteri kadar avcılık olmadığından dolayı herkes yavaş yavaş bu işi bırakıyor. Ortada fazla bir kazanç yok. Denizin bereketi azalmadı aynı ancak denize açılan tekne sayısı çoğaldı, dolayısıyla herkesin aldığı pay düştü, taksimat arttı" ifadelerini kullandı.
Teknelerinin bakımını her yıl yaptırmak zorunda olduklarını da kaydeden Köroğlu "Her sene Çamburnu Tersanesi'ni tercih ederek bakım yaptırırız ancak iki yılda bir de tekneyi karaya çekme mecburiyetimiz var. Bakım bittikten sonra Akdeniz'e Orkinos'a gideceğiz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...