Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zeki çobanın okuma azmi

Düzenleyen:
Zeki çobanın  okuma azmi

YAŞAM Haberleri

Elazığ'da çobanlık yapan, 63 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeki Gür, derslerdeki başarısı ve okuma azmiyle takdir topluyor.

Merkeze bağlı Sarılı köyünde çobanlık yaparken 1988'de girdiği üniversite sınavını kazanan Gür, Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'ne yerleşti. Fizik profesörü olabilme hayaliyle başladığı üniversite eğitimine maddi imkansızlıklar sebebiyle 2. sınıfta ara vermek zorunda kalan Gür, öğrenci affından faydalanarak yıllar sonra okul sıralarına döndü. Üniversiteye gidemediği yıllarda da okumayı bırakmadığını vurgulayan Gür, gündüzleri hayvanlarını otlatırken dağda bayırda, akşamları da evde okumaya devam ettiğini bildirdi. Yaklaşık bin 200 kitabı arazide brandanın altında muhafaza ettiğini belirterek, ''Eve gidip gelmek zaman aldığı için kitaplarımın bir kısmını hayvanlarımın yanına getirdim'' dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...