Göçmenler yola çıktı

Düzenleyen:
Göçmenler yola çıktı

YAŞAM Haberleri

AB anlaşması çerçevesinde gelecek ilk göçmenler yola çıktı

Çoğunluğu Pakistanlı 131 göçmen iki tekneyle Türkiye'ye gönderildi. Göçmenlerin her birisine yolculuk boyunca Frontex'e bağlı bir polis eşlik ediyor.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin geri kabul anlaşma kapsamında, Yunan adalarına geçen göçmenlerin iadesine başlandı.
Sabah erken saatlerde Midilli Adası'ndaki Moria kampından, AB sınır güvenlik ajansı Frontex'e bağlı güvenlik güçleri eşliğinde limana getirilen 131 göçmen, kiralanan teknelerle İzmir'in Dikili ilçesine gönderildi.

Frontex yetkilisince yapılan açıklamada, 5 otobüsle limana getirilen göçmenlerin çoğunluğunun Pakistan uyruklu olduğu bildirildi.

Frontex tarafından kiralanan "Nazlı Jale" ve "Lesvos" adlı teknelerle taşınan sığınmacıların her birisine, bir Frontex polisi de yolculukta eşlik ediyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...