Hayaller ve gerçekler

Düzenleyen:
Hayaller  ve gerçekler

YAŞAM Haberleri

Broşürlere bakıp, “burayı mutlaka görmeliyim” dediğiniz ve bavulu hazırlayıp gittiğiniz turistik mekânlar gerçekte sizi hayal kırıklığına uğratabilir

Turizm şirketlerinin yaptığı tanıtımlarla turistik mekânların gerçek halleri arasında taban tabana zıtlık olabiliyor. İnsanların tatil  broşürlerine aldanmamaları tavsiye ediliyor. Yunanistan’dan Tayland’a kadar adeta cennetten bir köşe gibi gösterilen yerler gerçekte büyük hayal kırıklıklarına yol açabilir. Broşürlerde insanları doğayla baş başa, tabiatın içinde tek başınaymış gibi gösteren yerler aslında iğne atılsa yere düşmeyecek kalabalıklıkta olabiliyor. Broşürlerde günbatımı fotoğraflarını görüp romantik hayaller kuranlar kendilerini bir insan ordusunun içinde bulabilir. Mesela broşürlerde Çin Seddi’nde tek tük insan görülürken gerçekte adeta bir insan seli olabiliyor. Keza dünyanın en romantik şehri olarak gösterilen Venedik’te broşürlere aldanıp gondolda tek başına seyahat etmeyi hayal edenler kanalın tıka basa gondollarla dolu olduğuna şahit olabilir. Dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden Mısır’daki piramitler de broşürlerdeki gibi değil. Piramitleri ziyaret etmek isteyenler sonu görülmeyen kuyruklara girmek mecburiyetinde kalabiliyor.

Hayaller  ve gerçekler

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...