Mehmetçik Nusaybin'de hizmette

Düzenleyen:
Mehmetçik Nusaybin'de hizmette

YAŞAM Haberleri

Nusaybin’de süren çatışmalarda evlerinde mahsur kalan vatandaşlar güvenlik güçlerince bölgeden tahliye edildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının şehirden temizlenmesi için 14 Mart’ta başlatılan operasyonlar sürüyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle binlerce vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kalarak başka il ve ilçelere yerleşti. İmkânı veya gidecek yeri olmayan bazı aileler ise hayatlarını evlerinde sürdürüyor. Bu aileler arasında bulunan ve terör saldırılarına dayanamayıp evlerinden çıkmak isteyen vatandaşları ise, güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunuyor. Talebi anında değerlendiren güvenlik güçleri, vatandaşların güvenlik tedbirleri altında kontrollü bir şekilde operasyon bölgesinden tahliye olmalarını sağlıyor. 900’ü aşkın vatandaş güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sayesinde operasyon bölgesinden uzaklaştırıldı. Aileler, tahliye edildikten sonra istedikleri adreslere yönlendiriliyor.
Mehmetçik Nusaybin'de hizmette
Kışla Mahallesi’nde yaşayan ve terör saldırılarına daha fazla dayanamayan 17 kişilik 3 ailenin, yardım talebinde bulunması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Alınan tedbirlerin ardından vatandaşlar güvenli bir şekilde tahliye edildi. Boyunlarında Kur’an-ı Kerim, kucaklarında kümes hayvanlarıyla evlerini terk eden ailelere, güvenlik güçleri şefkat elini uzattı. Kendilerini terör batağından kurtaran güvenlik güçlerine sarılarak sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, asker ve polislere tek tek teşekkür etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...