O illerimiz beyaza büründü

Düzenleyen:
O illerimiz beyaza büründü

YAŞAM Haberleri

Nisan aynının sonlarına geldiğimiz günlerde bazı illerimizde kar sürprizi yaşandı.

Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Bolu’da yağan kar Nisan ayında ilginç manzaralar oluşturdu. Bayburt’ta bir önceki gün 20 derecelerde seyreden hava bir anda eksilere düşünce şehir beyaza büründü. Abant Tabiat Parkı’nda ise 20 dakika süren yağış şaşkınlık yaşattı.

BAYBURT'TA NİSAN KARI
Bayburt'ta akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Bayburt'ta akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız süren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Nisan'ın son günlerinde yağan kar vatandaşları da şaşırttı. Bir gün önce 20 derecelerde seyreden hava sıcaklığının aniden sıfırın altına düşmesiyle sokaklar da boş kaldı.

GÜMÜŞHANE’DE KAR YAĞIŞI
Gümüşhane’de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından kent merkezi 21 Nisan’da beyaza büründü. Önce yağmur yağışı şeklinde başlayan, yüksek kesimlerde karla karışık gerçekleşen yağış saat 16.00 sıralarında il merkezinde de kar yağışına döndü. Zaman zaman lapa lapa yağan, zaman zaman da tipi şeklinde gerçekleşen yağışın ardından kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı 3 santimetreye, yüksek kesimlerde de 10 santimetreye ulaştı.

Ortaya çıkan görüntüyü fotoğraflamak isteyen çok sayıda vatandaş ise şehri kuşbakışı gören Güzeller Mahallesine akın etti. Mahalle sakinlerinden Muhammet Erdoğan (36), “Genellikle 23 Nisan’da Gümüşhane’ye kar yağardı ama bu yıl biraz erken yağdı. Yükseklerde daha fazla gerçekleşti yağış. Şuanda hava da soğudu. Önceki yıllarda da oldu ama bu yıl çok daha fazla yağdı” dedi.

DAĞ GEÇİTLERİNDE ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI
Kar yağışının özellikle Zigana, Çilhoroz, Pekün, Vauk ve Pöske dağı geçitlerinde ulaşımda aksamalara sebep olduğu, bu yolları kullanacak sürücülerin zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları istendi.

ZİRAİ DONA DİKKAT
Meteoroloji yetkilileri ise cuma günü de hafif şekilde gerçekleşmesi beklenen kar yağışının yerinin hafta sonu güneşli bir havaya bırakacağını, hava sıcaklığının yeniden mevsim normallerine döneceğini bildirdi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Karadeniz'in iç kesimleri için zirai don uyarısı yaptı.

ABANT’A 21 NİSAN KARI
Bolu’nun tatil merkezi Abant Tabiat Parkı’nda sabah saatlerinde yaklaşık 20 dakika etkili olan kar yağışı sonrasında beyaza büründü. Bolu’nun yüksek kesimlerine sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Abant Tabiat Parkı’nda kısa süreli yağan kar yağışı sonrasında tatilciler şaşkınlık yaşarken, 21 Nisan’da yaşanan karın keyfini çıkarttılar.

GİRESUN’DA NİSAN KARI 
Giresun’un Dereli İlçesi'ne bağlı Yavuzkemal Beldesi'nde etkili olan kar yağışı sonrası yer yer bazı alanlar beyaza büründü.  Meteoroloji dün şiddetli yağmur konusunda uyarmıştı. Akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde yerini Giresun’da yağmura bıraktı. Yüksek kesimlerde ise kara dönüştü. Yüksek kesimlerdeki kar yağışının yarın da etkili olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...