Ümraniye'de korkutan yangın

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Ümraniye'de korkutan yangın

YAŞAM Haberleri  / DHA

Ümraniye Dudullu'daki 3 katlı bir işhanında akşam saatlerinde çıkan yangında tam bir can pazarı yaşandı. İşhanında bulunan çok sayıda kişi yoğun dumandan etkilenirken, mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yangın, Ümraniye Dudullu Mahallesi, Nalan Sokak'ta bulunan 3 katlı bir işhanında saat 19.30 sıralarında çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle işhanının alt katında bulunan bir işyerinde başlayan yangın kısa sürede diğer dükkânlara sıçradı. Yangını gören vatandaşlar itfaiye, ambulans ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

İtfaiye erlerinin bir kısmı yangına müdahale etti, bir kısmı ise itfaiye merdiveni aracılığıyla işhanının üst katlarında mahsur kalanları kurtardı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, mahsur kalanlar yaklaşık yarım saatte kurtarıldı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Dumandan etkilenen çok sayıda kişiye ambulanslarda müdahale edildi. Yangında mahsur kalanların yakınları ise olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Bir genç kızın dumandan etkilenerek fenalık geçirdiği görüldü. Yere düşen genç kıza sağlık ekipleri müdahale etti. Ambulansa alınan genç kız hastaneye kaldırıldı.

ÜST GEÇİTTEN YANGINI İZLEDİLER

Birçok vatandaş yangında yaşanan can pazarını üst geçitten izledi. Çok sayıda kişinin dumandan etkilendiği yangında can kaybı yaşanmadı.

“BİR ANDA TÜM BİNAYI KAPLADI"

İtfaiye erleri tarafından yangından kurtarılan bir kadın, “Birdenbire duman sardı, hep boğulduk, hep hasta olduk" dedi.
Çıkan yangında vücudunda hafif yanıklar olduğu görülen bir vatandaş ise “Yangın bir anda kapladı her tarafı. Alt kattan çıktı ve bütün binayı sardı" şeklinde konuştu.

Yangında duman tahliyesi çalışmaları yaklaşık 1 saatte tamamlandı.

Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...