Hamurun irmik, yağ, karbonat ve şekerle yoğurulmasından sonra damak zevkine göre fıstıklı ya da cevizli olarak hazırlanan kerebiçler, üzerine çöven otu köklerinden yapılan kaymak konularak vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Mersin'e özgü olmasına rağmen, son yıllarda ünü giderek artan ve Türkiye'nin farklı illerine de gönderilen kerebiç, bir hafta bozulmadan kalabiliyor.

Çukurova yöresinde ramazanda vatandaşların tatlı seçenekleri arasında ilk sıralarda bulunan kerebiç, bu yıl da sofralarda yer almak için hazır.

Kentteki üreticiler de ramazan dolayısıyla hummalı bir çalışmaya girerek, taleplere cevap verebilmek için üretimlerini artırdı.

Kerebiç üreticisi Onur Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kerebiçin yoğun bir hazırlık sürecinden sonra tüketicilerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

"Yılın 12 ayı yapmaya başladık"
Ramazan aylarında hem Mersin hem de Türkiye'nin farklı kesimlerinden sipariş aldıklarını ifade eden Yağcı, bu dönemde vatandaşların bu tatlıya ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yoğun taleplere göre hazırlandıklarını ifade eden Yağcı, "Kerebiç önceden ramazan tatlısıydı. Biz bunu değiştirdik ve yeni bir çığır açtık. Kerebici sadece ramazanda değil yılın 12 ayı yapmaya başladık ama geleneklerimizden de kopmadık. Ramazan aylarında yoğunluğumuz oldukça fazla oluyor. Normal dönemlerde 10 kilo satıyorsak ramazan ayında ise 30 - 40 kilo satıyoruz. Yani bu ayda işlerimiz daha iyi oluyor. Bir aksilik olmazsa ramazan ayından beklentimiz büyük ve hazırlıklarımızı tamamladık. Geçen senelere göre talep de çok. Ürün kalitemiz her zamanki gibi. Fıstıkta bir sıkıntı olmazsa bu senenin güzel geçeceği umudundayım."dedi.

Yağcı, vatandaşların damak zevkine göre kerebiç çeşitlerini hazırladıklarını ve bu sene fiyatlarda bir değişme yapmadan fıstıklı kerebiçin kilogramının 36 liradan, cevizlisinin ise 26 liradan satışa sunulacağını vurguladı.