Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dikkat! Sakın bu hataya düşmeyin

Dikkat! Sakın bu hataya düşmeyin
Başlık ResmiDikkat! Sakin bu hataya düsmeyin

Türkiye’de saatler geri alınmayacak, otomatik saat uygulamasının kaldırılması gerekiyor.

Kaydet
|

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, pazar günü kış saati uygulamasına geçerken, Türkiye uygulamayı Resmi Gazete’de yayınlanan kararla kaldırdı. Buna göre, bu pazar Türkiye’de saatler geri alınmayacak.

Kış saati uygulaması, akıllı telefonlarda ise otomatik olarak uygulamaya geçecek. Bu nedenle akıllı telefonlardaki otomatik saat uygulamasının kaldırılması gerekiyor.

GSM ŞİRKETLERİ MESAJ GEÇTİ

Yapılması gereken, Android ve iPhone işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek saatleri 1 saat ileri almak. GSM şirketleri de abonelerine, “30 Ekim tarihinde kış saati uygulamasına geçilmeyecektir. Telefonunuzdaki saat otomatik olarak geri alınabilir. Saat ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririz” diye uyarı mesajı geçti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi Genel Energy Terminal İnternet Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.