Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu'da kar yağışı

Düzenleyen:
Doğu'da kar yağışı

YAŞAM Haberleri

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkisini hızla sürdürüyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı, yağışların Erzincan ve Iğdır'da karla karışık yağmur ve kar, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde ise kar şeklinde olması bekleniyor.
Hava sıcaklıklarında gece yer yer 3 ile 6 derecelik düşüşün beklendiği bölgede rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif, Erzurum ile Ağrı'da orta ve yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Erzincan'da sıfır, Kars ve Ağrı'da sıfırın altında olmak üzere 3, Iğdır'da 2, Ardahan ve Erzurum'da 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 10, Kars'ta 5, Erzincan, Ağrı ve Erzurum'da 4, Ardahan'da 3 derece olması bekleniyor.
Kar kalınlıkları Ağrı'da 20, Ardahan'da 16, Erzurum'da 13 ve Kars'ta 7, Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Erzincan'daki Ergan kayak merkezlerinde 18, Kars'taki Cıbıltepe Kayak Merkezinde ise 15 santimetre olarak ölçüldü.
Yetkililer, kar yağışının süreceğini belirterek oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Erzurum'da trafikte seyreden araçlar, yağış nedeniyle güçlükle ilerledi. Yayalar kayganlaşan zeminde yürümekte güçlük çekti.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı yaya ve araç trafiğinde aksamalara neden oldu.
Sabah saatlerinde okul yolunu tutan öğrenciler, kar yağışı altında güçlükle yürüdü.
Karayolları ve belediye ekipleri, kar küreme çalışması başlattı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...