Eldivenleri bıraktı karısını bırakmadı

Düzenleyen:
Eldivenleri bıraktı karısını bırakmadı

YAŞAM Haberleri

Çaycılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan koca “O yeter ki konuşsun. Bu bana yeter” dedi.

Trabzonlu eski millî boksör Abidin Genç’in (46) eşi Şükran Genç (42) 2012’de Bursa’daki evlerinde kalbi durdu. Eve gelen sağlık ekipleri yaptıkları müdahaleyle tekrar çalışmasını sağladı. Kalp durmasına bağlı bilinç kaybı gelişen Genç, yaklaşık bir yıl hastanede yoğun bakım servisinde tedavi gördü. Şükran Genç, yatağa bağımlı şekilde hastaneden taburcu edildi. Bunun üzerine çift, yardımcı olacağı düşüncesiyle 3 çocuğuyla birlikte memleketleri Trabzon’un Dernekpazar ilçesine yerleşti. Gündüz eşine bakan boksör, gece de ailesinin geçimini sağlamak için çay fabrikasında çalışıyor. Eşine ilk görüşte âşık olduğunu belirten Abidin Genç “Eşime âdeta bebek gibi bakıyoruz. Hanımımın ömrü bir saatte bile olsa ‘çocuklarımla birlikte mutlu şekilde yaşattım’ diyebilmek için gayret ediyorum. İhtiyaçlarını söyleyebilse o bile bana yeter. Eşim ‘susadım acıktım’ diyebilse ben onu iyileşti sayacağım” dedi. 1987 yılında başladığı boksu 1995’te eşinin isteğiyle bıraktığını belirten Genç, şöyle devam etti: Yeniden antrenör belgesi alabilmek için antrenörlük kursuna katılmam lazım ancak eşimin durumu dolayısıyla katılamıyorum. Hastamı, çocuklarımı bırakıp il dışında 12 gün kursa gidecek durumum yok. Yetkililerden, bana kolaylık sağlamalarını istiyorum.

KARISINA BAKMAK İÇİN HAYALLERİNDEN VAZGEÇTİ
Millî formayla 117 defa ringlere çıkan Abidin Genç’in dünya şampiyonluğu ve uluslararası müsabakalarda birçok derecesi var.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...