Bu kitap köylerin tarihine ışık tutacak

Düzenleyen:
Bu kitap köylerin  tarihine ışık tutacak

YAŞAM Haberleri

Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı köylerin tarihi, yapılan çalışmayla kitap hâline getirildi.

Oğuzhan Eke - Kübra Topçuoğlu İHA

İzmit Belediyesince kentin tarihine ışık tutan köylerin geçmişini gelecek kuşaklara aktarma hedefiyle çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında, Kocaeli ve Sakarya Üniversitesinden akademisyenlerin yardımıyla tarih kitaba aktarıldı. Çalışmayla köylerde yaşayan büyükleri dinleyen ekipler, köylerin tarihini, gelenek ve göreneklerini araştırarak, eski ve yeni hallerinin karşılaştırmasını hazırladı. Uzun süren bir çalışma sonucu ortaya çıkan kitap, Sepetçiler köyünde düzenlenen törende İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından köy muhtarlarına hediye edildi. 
Hazırlanan köy kitaplarını 50 köy muhtarına dağıtan Başkan Doğan “Yarına gideceksek geçmişimizi, tarihimizi, atamızı bilirsek gideriz. Bu kitap zor bir çalışmaydı, çünkü kayıp bir kültür avıydı. Zaman zaman muhtarlarımızla, köyün ileri gelenleriyle ve köyün yetiştirdiği başka yerlerde yaşayanlarıyla konuşuldu. İnternete girildi, tarihî kitaplara girildi ve kitap ortaya çıkarıldı” dedi. 
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...