HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pilotluk hayalleri yarım kaldı

Düzenleyen: /
Pilotluk hayalleri yarım kaldı
Aydın, Pilot Adayı Merve Altun, Haber

YAŞAM Haberleri

Aydın'da havalandıktan sonra düşen ve Karacasu ilçesinde enkazı bulunan eğitim uçağındaki pilot adayı Merve Altun'u akrabaları anlattı.

Merve Altun'nun, Afyonkarahisar'da yaşayan teyzesi Fadime Ergül, kazayı  öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Altun'un İzmir Ege Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünü  bitirdiğini belirten Ergül, "Pilot olmayı çok seviyordu. Ağabeyi pilottu, ona  özeniyordu. 'Pilot olacağım' diye hep hayal ediyordu." dedi.

Altun'un pilotluk için başvurduğu sınavları kazandığını anlatan Ergül,  şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2 yıldır oraya eğitime gidiyordu. 2 ayı kalmıştı. Ondan  sonra İstanbul'a ataması yapıldı. Ağabeyiyle ikisi aynı uçağa çıkmış. Ağabeyi  hoca, Merve yardımcı pilot. İkisi uçacaklardı. 2 ay sonra gidecekti İstanbul'a  ama hayalleri uçtu, pilotluk hayalleri yarım kaldı. O bir su damlasıydı. O bal  peteğimdi. Hep güler yüzlüydü. Hiç kimseye aşağıdan bakmazdı. Herkesle güler  yüzle konuşurdu. Annesi öldü. Annesinin yokluğundan sarsıldı, sonra ayağa kalktı.  'Ben kendi ayaklarımın üzerinde duracağım' dedi."

 "YENİ ARABA ALDI, DAHA 15 GÜN OLDU ARABAYA DA BİNMEMİŞTİ"  

 Ergül, Merve Altun'un 15 gün önce otomobil satın aldığını dile  getirerek, "Arabaya daha binmemişti. Televizyonda gördük. Dünyam başıma yıkıldı.  Kendime vuruyorum acaba gerçek mi yalan mı diye. Bakıyorum Merve, inanamadım ben  onun öldüğüne. Biz onu toprağa nasıl veririz. Onu biz toprağa nasıl gelin ederiz.  O bir çiçekti, tomurcuktu. Ne kadar çabaladı o ekmeği almak için. Kaç senelerini  verdi. Yok oldu. Allah kardeşlerine sabır versin. Ben onu su damlam diye  severdim." şeklinde konuştu.

Altun'un İstanbul Atatürk Havalimanından emekli akrabası Osman Öztürk  de olayın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Öztürk, şunları kaydetti:  "Merve kızımız da ağabeyinden  esinlenerek, ondan faydalanarak başarılı olabilmek için pilotluğa özenmiş.  Kendisi Makine Mühendisiydi ama ne var ki kader bu yolda ölümü reva gördü.  Yapacak hiçbir şey yok. Pilot olup vatana, millete evlat olmaya çalışıyordu. Mesleği çok  seviyordu."

Merve Altun'un 3 kardeşi olduğu, annesinin ise 6 yıl önce yaşamını  yitirdiği öğrenildi.

UÇAĞIN ENKAZINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan  eğitim uçağının enkazındaki çalışmalar kötü hava şartları sebebiyle zor şartlar altında sürdürülüyor. Aramalar sonucu uçağın enkazına Aydın'ın Karacusu ile Denizli Babadağ sınırında bulunan ve sarp kayalardan oluşan bölgede ulaşıldı. Bölgeye ilk giden ekipler pilot Hamdi Yılmaz ve pilot eğitimi alan Merve Altun'un da cesetlerine ulaştı. 

Kayalık alanda bulanan bir vadiye düşen uçağın parçalandığı ve kısmen yandığı görüldü. AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri gece boyunca bölgede bekledi. Sabah ise enkazın çıkartılması için çalışma başlatıldı. Ancak yoğun sis ve kötü hava şartları ekipleri işini zorlaştırıyor. Uçağın kanadının gövdesinden ayrıldığı, ana parçanın ise 3’e ayrıldığı gözlendi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...