Adana Valisi Süleyman Elban: Dijitalde lezzet fırtınası esecek

A -
A +

“İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temasıyla gerçekleşecek festivalimizin odak noktasında yine bütün zenginliğiyle ‘Adana Mutfağı’ olacak. Bütün etkinlikler festivalin YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak.

Adana; binlerce yıldan süzülüp gelen mutfak geleneklerine şüphesiz ki en fazla sahip çıkan kentlerden. Adana mutfağı konargöçer, köy, kasaba kültürü ve dış göçler sebebiyle çeşitli illerden kültürlerle yoğrulmuş... 9-11 Ekim 2020'de online gerçekleşecek 4. Adana Lezzet Festivali'nin teması da bu çeşitliliğe ışık tutuyor. "İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana" temasıyla yapılacak dijital festivalin odak noktası eşsiz Adana mutfağı. Türkiye'nin ilk dijital lezzet festivali; gastronomi turizminde yıldızlaştırdığı "Adana" markasıyla muhteşem işlere imza atmaya devam ediyor. Adana Valiliği himayesinde düzenlenen festival, bu yıl da sınırları aşarak şehrin gastronomik değerlerini dünyaya tanıtacak. Adana'nın zengin mutfak kültürüyle bir lezzet şehri olarak markalaştığının altını çizen Adana Valisi Süleyman Elban ile sohbetimizde dijitale taşınan festivalin coşkusunu önceden yaşama şansı yakaladık.

¥ 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Türkiye'nin ilk dijital lezzet festivali olarak öne çıkıyor. Neden dijital festival?
Adana Lezzet Festivali 2017’den bu yana düzenlenen ve artık marka hâline gelmiş bir etkinlik. Mevcut pandemi önlemleri nedeniyle halkımızı festival alanında ağırlamamız mümkün olmadığından, festival coşkusunu bu seneye mahsus olmak üzere dijitale aktarmaya karar verdik.

YİNE İZ BIRAKACAK
¥ Festivalin teması bu sene “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana”... Bunu biraz açabilir misiniz?
Festivalimizin odak noktasında yine bütün zenginliğiyle 'Adana Mutfağı' olacak. Şehirde iz bırakmış farklı kültürlerin lezzetleri de işleyeceğiz.

¥ Festival kapsamında ne tür etkinlikler var?
Cüneyt Asan, Hazer Amani, Sahrap Soysal, Ebru Baybara Demir ve Yunus Emre Akkor gibi ünlü şefleri Adana’da ağırlayacağız. Ünlü şeflerimizin bazıları Küp Şelalesi, Anavarza ve Varda Köprüsü gibi simge mekânlarda şovlarını gerçekleştirecek.

AÇILIŞ ŞOVU CÜNEYT ASAN’DAN
Açılış şovumuzu ise etin profesörü olarak tanınan Cüneyt Asan, Adanalı kebap ustalarıyla beraber gerçekleştirecek. Festivalin ikinci günü ise ünlü şefler Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir, Adanalı kadın kebap ustası Melek Kıyan eşliğindeki kebap şovlarıyla festivale renk katacak. Söyleşi ve panel bölümlerinde ise sektörün değerli kanaat önderleri ve profesyonelleri yeni gelişmeler, araştırmalar, problemler ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunacaklar. Ayrıca, gastronomi dünyasının en önde gelen kanaat önderlerini, profesyonellerini ve basın mensuplarını festival süresince Adana’da ağırlayacağız. Steven Raichlen, Johanna Mendelson gibi uluslararası konuklarımız ise online olarak katılım sağlayacak. Bütün etkinlikler festivalin YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak.

MUTFAĞIMIZI BÜTÜN ÖZÜYLE GELECEĞE AKTARACAĞIZ
¥ Pandemi sebebiyle ne gibi tedbirler alındı?

Halkımızın festivale katılımı sadece online kanallar üzerinden gerçekleşecek. Festival kurgusu tamamen sosyal mesafe hassasiyetiyle oluşturuldu.

¥ Adana Lezzet Festivali üç senedir yerel mutfak kültürüne sahip çıkma misyonunu üstleniyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Çukurova’nın bereketli topraklarının bize sunduğu ürün zenginliği dünyada eşi zor bulunacak cinsten. Bu değerlerin kıymetini bilmek, özümüze ve değerlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.
Burada ödün verilmemesi gereken en önemli hususlar mutfak değerlerimizi yozlaşmadan öne çıkartmak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara özüne sadık kalarak aktarmak.

¥ Sizce festivallerin şehir tanıtımına ve kalkınmasına ne gibi faydaları var?
Doğru kurgulanmış ve sürdürülebilir olan festivaller; hem şehirler için etkili bir tanıtım platformu hem de zenginleştirici unsurdur. Ülkemizin en çok ses getiren gastronomi etkinliklerinden biri olan Adana Lezzet Festivali; kapsamlı içeriği, sürdürülebilirliği ve bütün ülkeye yayılan coşkusuyla örnek bir model oluşturuyor.

RESMİN BÜYÜK HALİ İÇİN GÖRSELE TIKLAYIN

Adana Valisi Süleyman Elban: Dijitalde lezzet  fırtınası esecek

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.