Net penaltıyı VAR atladı

A -
A +

MHK, Cüneyt Çakır'ı can simidi gibi görüp 15 günde iki derbiye tayin etti. Çakır'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki VAR ekibinden Abdulkadir Bitigen ise görevi olmadığı halde VAR olarak nedense atanmadı. Hâlbuki iki hafta önceki derbide VAR'da Abdulkadir Bitigen oturmuştu.

ALİ PALABIYIK MÜDAHALE ETMELİYDİ
19. dakikada Serdar Aziz'in Donk'un suratına gelen elini Cüneyt Çakır göremezdi. Çünkü kornerden gelen topa çıkan kaleci Altay, Çakır'ın görüş açısını kapatıyordu. Kurallara göre penaltı verilmesi gereken bu pozisyona VAR'daki Ali Palabıyık müdahale etmeli ve Çakır'ı izlemeye çağırmalıydı.  
45. dakikada Linnes - Valencia mücadelesinde Galatasaraylılar penaltı bekledi. Çakır haklı olarak "devam" dedi çünkü Valencia sırtına teması hissettiği anda kendini yere bırakmıştı.
75. dakikada Fenerbahçe'nin Ozan Tufan ile kazandığı gol, VAR kontrolü sonrasında iptal edildi. Riva'dan gelen temas anı görüntüsüne göre ofsayt kararı doğruydu.

AZ KART KULLANDI
Cüneyt Çakır, dün akşam kart gösterme çıtasını yüksekte tuttu. Birkaç defa daha sarı kartını kullanabilirdi. Ancak "yönetici hakem" özelliğini kullanarak, diyalog ve ikazlarla müsabakadaki kart sayısını artırmadı.
FIFA ve UEFA hakem yetkililerinin "Dünyanın yönetilmesi en zor derbisi" diye adlandırdıkları bu maçı tansiyonu yükseltmeden ve maç kontrolünü elinde tutarak tamamladı. Uzatmalarda Cisse - Donk mücadelesinde F.Bahçe penaltı bekledi. Hakemin "devam" kararı doğruydu. Penaltı için çok yetersiz bir temastı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.