Aksa Doğalgaz Tokat Amasya, inanıyoruz ki konuyu çözecektir.

A -
A +
“Feridun Ağabey, saygılarımı iletiyorum. Her şey gönlünüzce olsun. İnsanların gönlünü fethediyorsun. Allah razı olsun. Dertlerine derman oluyorsun. Ağabey benim derdim şu: Beş katlı bir bina yaptırdım. Alt kat iş yeri dört kat ise daire. Doğalgaz için 25.11.2019 tarihinde müracaat ettim. Doğalgaz borusunun üstü açık olduğunda 3 m’lik mesafe ile doğalgaz kutusuna bağlanabiliyordu. Defalarca gittiğim hâlde bir doğalgaz kutusunu koyduramadık. Bu nasıl iş? Özelleşince böyle mi oluyor anlayamadık. Bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz” diyen Tokat Niksar’dan faks gönderen Ahmet Ergüden isimli okuyucumuz, doğalgaz konusu önemli olup meseleyle ilgili dert ve dileğinizi bu köşeden Aksa Doğalgaz Tokat Amasya Bölge yetkililerine iletecek şekilde yayınlıyoruz. Ümit ediyoruz yetkililerimiz konuyla ilgilenecek ve derdinizi çözeceklerdir. Derdiniz çözüme kavuştuğunda bilgimiz olursa yine bu köşeden değerli AKSA yetkililerine sizler ve okuyucularımız adına teşekkür edeceğiz… F.A.
***
 
“Biz robot muyuz?” diyen okuyucumuza
Feridun Ağabey Kurban Bayramı’nız mübarek olsun. Sağlık Bakanlığımız koronavirüsün bulaşmaması için camiye gelirken evinizde abdest alın, camide abdest almayın anlamına gelecek açıklamalar yapıyor. Ama namaza gelecek kişinin evi uzak ise, abdesti sıkıştırıyorsa, vakit daralmış ise evine mi gidip abdest alsın. Biz robot muyuz? Tuvalet ihtiyacımız olmayacak mı?” diyen isimsiz okuyucumuz, sözünü ettiğiniz durum elbette ki hasta veya yaşlı olan veya geçici de olsa rahatsızlığı olan kimseler için geçerlidir. Bunların da camiye gelmesi mecburi değildir. Camiye gelemeyecek durumda olanların zaten evinde namaz kılması lazımdır. Camiye gelebilecek durumda olan kimseler için de bakanlığın tedbirlerine uymasında bir sıkıntı olmaz. En azından şu pandemi günleri geçene kadar bu konuda anlayış bekleniyor. Hepimizin dileği en kısa zamanda önceki normal hayatımıza dönebilmek. F.A.
***
Uzmanı cevapladığında size bilgi vereceğiz
“Feridun Ağabey, size ve Türkiye gazetesindeki tüm çalışanlara başarılar diler mübarek bayramınızı tebrik ederim. Sağlıklı huzurlu başarı dolu bir ömür dilerim. Ağabey ben 1 Şubat 1965 doğumluyum. 1 Ocak 1984’te SSK’lı 1987’de BAĞ-KUR’lu, en son 2007’de SSK’lı oldum. 1985’te 550 gün askerlik yaptım. 1984-1985 arasında 388 gün SSK, 1987-1995 yılları arasında 2.608 gün BAĞ-KUR, 2007 yılında 90 gün SSK primi ödedim. Genel toplamda 3.086 gün prim ödemişliğim var.
Ağabey, 550 günlük askerlik prim borçlanması yapıp toplam günlerimi 3.600’e tamamladığımda 55 yaşında olduğum için emekli olabilir miyim? 550 gün askerlik prim borçlanmam için ne kadar ödeme yapmalıyım?
12 yıldır cezaevinde hükümlü mahkûm olarak askerlik borçlanma ödemesi için nereye müracaat etmem gerekiyor?” diye faks gönderen Bilecik Kapalı Cezaevinden Rumuz: MEKAR isimli okuyucumuz derdiniz uzmanınca cevaplanması gereken tarzda. Konu hakkında uzman okuyucularımızdan gelen bilgi olduğunda yine bu köşeden sizi bilgilendireceğiz.
Allah kurtarsın. F.A.
***
Bayram tebriki hakkında
Değerli okuyucularımızdan gelen bayram tebriki mesajları için çok teşekkür ediyor, bu vesileyle biz de bütün okuyucularımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyoruz. F.A.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.