Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a açık mektup

A -
A +
Bizler Mersin’in Mut ilçesi sakinlerinden bir grup vatandaşız.
Değerli Bakanım Karaman Mut arası, yine Ermenek Mut arası, Göksu Irmağı üzerine yapılan köprüler vs. yaptığınız güzel hizmetleri görüyor, bunlar ve benzeri hizmetlerinizden dolayı sizleri şükran ve minnetle anıyoruz. Ve sizin gibi çok değerli bir temsilcimiz ve bakanımız olduğu için gurur duyuyoruz. Ama sizin de çok iyi bildiğiniz -belki de bizim bilgimiz dışında plan ve çalışmalarınız vardır- şu Mut Silifke arasındaki yolumuzun yapılmaması bizi çok üzüyor. Siz de takdir edersiniz ki Türkiye’nin gelişimiyle, hele yollarda yapılan atılımla hiç mi hiç uyuşmuyor. Belki de bu yolun çift şeritli olması ve bizim “işte olay bu!” diyebileceğimiz şekilde yapıldığını hiçbir zaman göremeyeceğiz ama siz Mersin Milletvekili olunca çok ümitlenmiş ve güzel hayaller kurmuştuk. Hiç olmazsa bu yol yapılır da çocuklarımız bari güzel bir yoldan gidip gelirler ümidiyle bu mektubu size yazıyor ve bu hususu sizlere bir defa daha hatırlatmak istiyoruz. Mersin’in Mut ilçesinden olan veya o istikamete yolculuk yapan her kişi oraya geldiğinde bu hususu dile getiriyor. Ve “bu devirde bu yol olmaz” diyor. Size ulaşıyor veya ulaşmıyor ama bu böyle. Bu şeref ve hayalimizdeki bu güzel eser inşallah size nasip olur. Duamız ve temennimiz bu. Ne olur bu hususta bizi ferahlatın, rahatlatın. Bir Karaman’a Konya’ya bakıyoruz ki onların da % 90’ı sizin eseriniz. Bir de söz konusu yolumuza bakıyoruz inanın içimiz burkuluyor. Saygılar sunar başarılar dileriz Sayın Bakanım.
          Mut ilçesi sakinleri adına/Kemal Gürbüz-Ali Yaşar-Yunus Emre Elmas
 
 
Gözlerimiz vücudumuzun dünyaya açılan pencereleridir
 
Feridun Ağabey, yasa gereği her türlü optik ürün (Renkli, numaralı kontakt lens, gözlük camları, çerçeveleri, İOL, LVA) hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satışına izin verilen tıbbi cihazdır. İlaç ve tedavi, geri ödeme kapsamında değerlendirilen optik ürünlerin reklamı ve optisyenlik müesseseleri dışında herhangi bir mecrada satışı yasaktır.
AB ülkelerinde bulunmayan, Sağlık Bakanlığımızın başarılı projesi İTS ve ÜTS sahte kaçak taklit ürünlerin engellenmesi ve kamu sağlığının korunmasının güvencesidir.
İlaçlar İTS sistemi ile üretimden hastaya kadar takip edilmektedir. İlaçların sahte olup olmadığı Sağlık Bakanlığının ilaç takip sistemi ile cep telefonundan kontrolü yapılabilmektedir.
TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı TİTCK iş birliği ile gerçekleştirilen ÜTS (Ürün Takip Sistemi) 2017 başında optik ürünler içinde ithalat ve üretimden son kullanıcı hastaya kadar karekod ile izlenecek. Bu uygulama gözlükçülük mesleğinin güvenirliğini ve saygınlığını da artıracaktır.
Gözlük, çağdaş modern bir toplum inşa etmenin anahtarıdır. Gözlerimiz vücudumuzun dünyaya açılan pencereleridir. Öğrendiklerimizin % 83'ünü gözlerimizle sağlarız. Gözlerinizle kumar oynamayın, gözlüklerinizi senede iki kez Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen ruhsatlı optisyenlik müesseselerinden satın alın.
          Taylan Küçüker-Eczacı/Gözlükçü 
 
 
Her konudan anlayan (!) cahil yorumcular
 
Feridun Ağabey, birkaç seneden beri, hiçbir birikimi, eğitimi, diploması, hayat deneyimi olmayan insanlar yorumcu, filozof, düşünür, ulema, bilgin, yazar olup çıktılar. 25 yıldır gazete, dergi ve web sitelerine yazı gönderiyorum. Hiçbirinden hiçbir maddi kazancım yok. Hepsini sosyal sorumluluk çalışması olarak görüyorum. Değerli insan İzzet Baysal’ın verdiği öğrenim bursuyla okuyabildim. Bolu’nun en fakir ilçesi Kıbrıscık’ın bir dağ köyünde doğdum. 15 sene okula gittim. Hâlâ daha yüksek lisans öğrencisiyim. Bir gün bile tembellik ederek okulumu aksattığımı hatırlamıyorum. Bütün okulları dereceyle bitirdim. Okuduklarımı, yaşadıklarımı, deneyimlerimi yazıya dökerek bilgiye ihtiyaç duyan insanlara aktarmak istiyorum. Yazılarım şu anda 10 kadar sitede, blogda, gazetede ve kişisel sitemde yayınlanıyor. Üç beş sayfa kitap okuyunca uykusu gelen, kişisel bakım yapmayıp ter kokan, dişlerini fırçalamaya üşenen, idrak yolları tıkalı nice toramanlar her köşe yazısının altına, imlası bozuk yorumlar yazarak kültüre katkı yaptığını sanıyor. Absürt, içeriksiz, zekâ fukarası yorumları okudukça yazma isteğimi kaybediyorum. Cahiller her şeyi biliyor (!) Dinler tarihi, istihbarat savaşları, ekonomik tuzaklar hakkında hiçbir şey okumamış insanlara meram anlatmak ne zor!..
            Ali Özdemir-Bolu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.