CHP'li Ünal Çeviköz ile FETÖ yandaşı Kerim Has aynı argümanda buluştu

A -
A +
 
Haydut devlet Ermenistan pazar sabahı 06.00'da durduk yere Azerbaycan'a saldırdı. 1992'de işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan hiç çıkmadığı gibi alanını genişletmek de istiyor. Uluslararası kamuoyu Rusya'nın himayesindeki Ermenistan'a ağzını bile açamadı. Göstermelik birkaç laf sıraladı. BM Genel Kurulu'nun net ifadelerine rağmen, işgal ettiğin yerlerden çık, demelerine rağmen Ermenistan oralı olmadı.
Ermenistan'ın haksız saldırıları devam ediyor. Herkesin bildiği bu gerçeğe rağmen içimizden düşmana yarayacak sözler çıkıyor. CHP milletvekili ve eski büyükelçi Ünal Çeviköz ortada fol yok yumurta yokken skandal sözlere imza attı. "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor" dedi.
İnsanın böyle bir sözü edebilmesi için gerçekten art niyetli olması lazım. Böyle bir sözün benzerlerini  geçmişte yabancı kamuoyunda Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyen FETÖ'cüler kullandılar. MİT tırları böyle bir olaydı. Türk pasaportlarını etkisiz hâle getirmek, Türk devletini Lahey Adalet Divanı'nda yargılamak için FETÖ'cü polis ve savcıların kotardığı kumpastı.
Benzer bir sözü şimdi Ünal Çeviköz ediyor. Ne acıdır ki FETÖ ağzıyla Rusya'dan Ahval için yayınlar yapan ve yazılar yazan Kerim Has aynı argümanları içeren yorumlar yaptı. İki gün önce Ahval'da şöyle bir yorum yapıldı: "Has, Rusya Dışişleri Bakanlığının Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesi sonrasında paylaştığı bilgi notunda bu ifadelerin geçtiğini belirtiyor ve ekliyor: Bir çeşit, 'Siz oraya cihatçıları gönderiyorsunuz, biz de bunları not ediyoruz ve onlardan da  birçok ölen var' diyerek siyasi bir mesaj vermiş olunabilir." 
Bu arada Birleşik Arap Emirlikleri'nin finanse ettiği, FETÖ'cüler ve yandaşlarının Türkiye aleyhine kara propaganda yaptığı Ahval'da zaman zaman Ünal Çeviköz de podcast yapıyor. Çeviköz nereye çıktığının umarım farkındadır.
Kerim Has'la Ünal Çeviköz aynı argümanda buluşuyorlar. Ünal bey eski bir büyükelçi. Sözlerinin bir ağırlığı var.
15 Temmuz'dan sonra Pensilvanya "kontrollü darbe" saçmalığını ortaya atmış Kemal Bey de buna sarılmıştı. Siyasi konularda fikir ayrılığı olur ama millî konularda olmamalı. Ünal Bey kullandığınız sözleri, şu an yurt dışında ne kadar FETÖ'cü, PKK'lı varsa kullanıyor. Haberiniz olsun.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Bu millî güvenliği ihlal değilse ne?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.