Bu millî güvenliği ihlal değilse ne?

A -
A +
 
Odatv bir millî güvenlik sorunudur. Libya şehidimizin kimliğini ifşa ettiler. Türkiye'nin sırlarını ifşa etmek için ellerinden geleni yaptılar. Dün Sabah gazetesinde Halit Turan "Köstebek astsubayın flaş tapeleri: Müyesser abla ile beraber yazıyoruz" başlıklı harika bir habere imza atmış. Kendisini ve Sabah'ı kutluyorum. Hiç dokunmadan veriyorum:
               ***
Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi astsubay Erdal Baran'ın şüpheli Müyesser Yıldız ile Tele 1 Temsilcisi İsmail Dükel'e özellikle Suriye ve Libya'ya yönelik TSK'da gizlilik içerisinde yürütülen askerî harekâtların öncesi veya sonrasında elde ettiği bilgileri vakit kaybetmeksizin servis ettiğine ilişkin kaydedilen tapelere geniş yer verildi.
Görüşmelerde aktarılan bilgiler, savcılık tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na da sorularak gerçeklikleri doğrulandı. Köstebek Baran'ın Libya'da olası şehit ve yaralı askerlerin hangi ülke üzerinden nasıl taşınacağı konusunda çok gizli bilgileri Müyesser Yıldız'a aktardığı, Suriye ve Libya'da görev yapacak birlik ve komutanların isimlerini de askerlerin gideceği güzergâh detaylarıyla birlikte paylaştığı belirlendi.
İddianamede astsubay Erdal Baran'ın astsubay O.A.'yı arayarak "ODA TV'yi okuyor musun? Müyesser Yıldız var. TSK'yla ilgili yazılara benim yazımdır haberin olsun. Müyesser Abla ile beraber yazıyoruz" dediği, savcılığın Müyesser Yıldız'a ait köşe yazılarında yaptığı incelemelerde ise ikili arasında geçen görüşmelerden edinilen bilgilere yazılara da yer verildiği tespit edildi. Aynı zamanda Müyesser Yıldız'ın evindeki notlarda ise tapelerde geçen konuşmaların kaydedildiği notlar bulundu.
Türk adaletine sığındığına pişman olduğunu belirten astsubay Erdal Baran'ın ifadesinde Müyesser Yıldız ile İsmail Zeki Dükel'e göndermiş olduğu SMS'lerin kendisine ait olduğunu, bu kişilerin sürekli kendisine Libya'ya ne zaman gidileceğini sordukları için kendisinin de bu bilgileri ilettiğini, Müyesser Yıldız'ın kendisinden 3 kez evrak göndermesini istediğini, yaklaşık 10-12 yıldır bipolar tedavisi gördüğünü anlatarak kendisini savunmaya çalıştı. Müyesser Yıldız ifadesinde görüşme yaptığı askerin anlattığı bilgileri ciddiye almadığını belirtse de telefon görüşmelerinde şüpheliden istihbarat raporu istediği, köstebek askerin ise "abla istihbarat raporları kesildi" cevabını verdiği belirtildi.
               ***
Şimdi Odatv ve yazarı Müyesser Yıldız'ın millî güvenliği nasıl ihlal ettiğinin en net örneği bu. Hâlâ Odatv gazetecilik yapıyor diyecekler bu haberi iyi okusunlar.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

CHP'li Ünal Çeviköz ile FETÖ yandaşı Kerim Has aynı argümanda buluştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.