Atanı ve tutanı iyi olan kazandı

A -
A +

Sörloth, Muriç’ten; Uğurcan da Altay’dan daha iyi ve gününde olduğu için kazanan Trabzonspor oldu.

Son dönemlerde en çok karşılaştığım soru şudur: Kim şampiyon olur?..    Ben de yaklaşık üç aydır bu soruya “Fenerbahçe ya da Trabzonspor” şeklinde cevap veriyorum.
İşte bu iki favorimin dün akşamki randevusu, hangi tarafın terazide daha ağır bastığını göstermesi açısından da önemliydi.
Henüz 49. saniyede Obi Mikel’in kaptırdığı top sonrası Max Kruse’nin attığı gol keyifli bir maçın işaret fişeğiydi.
Güçlü fiziğiyle Fenerbahçe savunmasını buldozer gibi ezen Alexander Sörloth’u durdurmak hayli zordu. Âdeta “Birazdan gol atacağım” diye bas bas bağıran Norveçli, çok geçmeden dediğini yaptı.
Evet, maç seyir zevki açısından çok keyifliydi ama futbol kalitesi buna aynı derecede eşlik etmiyordu. Orta sahalar o kadar rahat geçildi ki, topu alan taraf 5-6 saniye sonra kendini rakip kalede bulabildi.
Novak’ın golü, hakem Ali Palabıyık’ın hatalı korner kararı sonrası olsa bile 1-0 geriden gelip 2-1 öne geçmek, hem de böylesine bir maçta Trabzonspor adına muazzamdı.
Kariyerinin en iyi maçını oynayan Sörloth, 32’de topu direğe nişanlamak yerine ağlarla buluşturabilse, bordo-mavililer maçı erkenden koparabilirdi.
Geriye düşen Fenerbahçe’nin 35’ten sonraki isteği ise müthişti. Bu bölümde de Vedat Muriç ve Tolga Ciğerci’nin yüzde yüzlük gol vuruşlarını çıkaran Uğurcan Çakır, 90’da
Max Kruse’nin şutunu da harika çıkararak üç puanın mimarı oldu.
Demeç savaşlarının sahaya yansıyıp yansımayacağı da bir başka merak konusuydu ancak saha içi adı bile anılmayacak ufak tartışmaların ve bitiş düdüğü sonrasındaki minik gerginlik dışında temizdi.
Tribüne gelip bilet parası verenler ve televizyon başındakiler yayıncı kuruluşa ödediği ücretin karşılığını aldı.
Sonuç olarak atanı ve tutanı daha iyi olan kazandı. Sörloth, Muriç’ten; Uğurcan da Altay’dan daha iyi ve gününde olduğu için kazanan Trabzonspor oldu.
Şampiyonluk için hangi taraf mı ağır basıyor? Evet, daha 14 hafta var ama bordo-mavililer gerek ikili averajdaki üstünlüğü, gerekse iyi bir kalecisi ve golcüsü olduğu için bana göre yarışta yüzde 55 öndedir.

MAÇIN ADAMI: Uğurcan Çakır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.