Böyle bir şey olabilir mi?

A -
A +

Ersun Yanal, yanlış tercihler ve tuhaf değişikliklerle Fenerbahçe’yi yine yaktı

F.Bahçe, geçen hafta Kadıköy’de 20 yıl sonra G.Saray’a mağlup olarak şampiyonluğa havlu atmıştı. Ligi kafasında sarı-lacivertli oyuncular için dün akşam Antalya’daki müsabaka sıradan bir lig maçıydı.
Cezası sebebiyle tribünde Ersun Yanal, derbinin faturasını Tolgay ve Tolga’yı kesmişti.
Falette’ye ilk defa forma vermesine rağmen Jailson sevdasından bir türlü vazgeçmeyen Yanal, Brezilyalı yüzünden sistemi 4-2-3-1’den 4-3-3’e çevirmişti.
Kulübede gerçek anlamdaki tek kanat oyuncusu Ferdi Kadıoğlu otururken, Mehmet Ekici ve Max Kruse’yi hücumcu kanat oyuncusu görevi verme tuhaflığı, Fenerbahçe’ye hiçbir şey katmadığı gibi rakip beklerin çok daha rahat öne çıkmasını sağladı.
17’de Mehmet Ekici’nin direkten dönen vuruşundan iki dakika sonra kaleci Altay, Dirar’ın büyük hatasını düzelterek, Fenerbahçe kariyerindeki tek olumlu hareketini yaptı.
34’te Ozan’ın zorlaması sonrası Muriç, haftalar sonra ağları havalandırsa da, bu golün Fenerbahçe’ye yetmeyeceği çok belliydi.
Gerek oyuncuların saha içi yayılışındaki hata, gerekse yanlış oyunculara yanlış görevler yüklenmesi, daha bir takım görüntüsü veren ve hızlı kanat oyuncularına sahip olan Antalyaspor’u öne çıkarıyordu.
Sezon başından bu yana sol bekte oynamaktan olsa gerek savunmanın sağına geçince afallayan Dirar, Fredy’yi karşılamaya çalışmaktan başı döndü sonra da çıkarıldı.
Peş peşe gelen Antalyaspor golleri Ersun Yanal’ın kimyasını iyice bozdu. Hiç maçı izlememiş bir futbolsevere, Dirar’ın yerine Zajc, Hasan Ali’nin yerine Ferdi ve Ozan’ın yerine de Mevlüt oyuna girdi derseniz, vereceği cevap çok net olacaktır: Böyle bir şey olabilir mi?
Zaten Fenerbahçe, 24. haftası oynanan ligde hâlâ daha arayışta olan ve böyle tuhaf icraatları olan bir hocaya sahip olduğu için lige haftalar öncesinden havlu atmadı mı?
Son dakikaları iyice çorbaya dönen oyunda, ceza sahası içinde doldurulan bir topa Zajc’ın dokunuşu mağlubiyeti önlemekten başka bir işe yaramadı.

MAÇIN ADAMI: Ersun Yanal!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.