Erzurum’da sirtaki!

A -
A +

Hocası tarafından sol kanada hapsedilse de, Yunan Pelkas Fenerbahçe’yi sırtladı

Ligin evinde oynadığı hiçbir maçı kazanamayan tek takımı BB Erzurumspor’un, deplasmanda en çok kazanan ekibi Fenerbahçe karşısında bir sürprize imza atması kâğıt üzerinde pek mümkün değildi.
Ancak bu istatistiğe rağmen ilk 45 dakikalık bölümdeki oyun, sürprize davetiye çıkaracak gibiydi. Geçen hafta Alanya’yı topu rakibine bırakarak kontralarla mağlup eden Fenerbahçe’nin taktiğini kopyalayan Mesut Bakkal’ın ekibi daha çok tehlikeli olan taraftı.
Her ne kadar topa sahip olma yüzdesi yüksek olsa da, pozisyon üretmek için Caner’in bindirmeleri dışında başka hiçbir planı bulunmadığı görülen Fenerbahçe, gole ilk defa 45+2’de Thiam’la yaklaşabildi.
 “10 numara” pozisyonunda oynadığı son üç maçında goller atan ve asistler yapan Pelkas, kendisini yine sol kanada hapseden Erol Bulut’a rağmen 45+5’te inisiyatif alarak içeri girdi ve görev bölgesini teslim ettiği Mert Hakan’a şık bir asist yaparak maçı kopardı. Yunan oyuncu devrenin hemen başında ağları da havalandırarak fişi çekti.
* * *
Mesut Özil’in ligin ikinci yarısında sarı lacivertli formayı giyeceğini sağır sultan bile duydu. Peki, Fenerbahçe’nin gerçekten transferdeki 1 numaralı ihtiyacı Mesut Özil miydi? Üstelik takımın en kritik bölgesi olan savunmanın göbeğinde pimi çekilmiş bomba gibi ne zaman patlayacağı belli olmayan Tisserand varken…
Fenerbahçe, stoper problemini çözemez ve Mesut Özil’in kalitesine uygun asist yapabileceği ön tarafta becerikli oyuncular bulamazsa, bir dünya yıldızını daha geldiğine pişman edebilir.

MAÇIN ADAMI: Dimitrios Pelkas

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.