FETÖ’nün derinine inen veri tabanı; VERİTAS

A -
A +
15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi sayesinde hayatımıza pek çok kelime girdi. Çoğu yabancı kökenli. Bunlardan en popüler olanı byLock. Doğrudur. ByLock kullanan herkes FETÖ’cüdür. İki kere iki dört. Ama byLock kullanmayan FETÖ’cü de vardır. Bilhassa hususiler ya da mahrem hizmetler dediğimiz önemli pozisyonlarda olanların byLock kullanmaması da kayda değer bir durum.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) örneğin byLock ile kendini sınırlı tutmadı. Savcılarla hâkimlerin aile ilişkileri ile okul bağlantılarına kadar giderek, geçmişleri ve yaptıklarını mercek altına alan bir çalışma yürüttü. Sonuçta HSYK kararıyla yargıdan FETÖ’cülerin neredeyse kökü kazındı. Kâtipler ve mübaşirleri saymıyorum tabii. Onların hâlâ yüzde 70’inin FETÖ’cü olduğuna dair kuvvetli belirtiler var.
Tüm bunlar bir yana devletin ve istihbaratın üzerine gitmesi gereken çok önemli bir veri tabanı mevcut. Acaba VERİTAS adlı bu veri tabanı devletin dikkatinden kaçmış olabilir mi?
Kaçmadığına inanmak istiyorum. Ama yine de uyarmak vazifemiz.
VERİTAS, “Veri tasarım açılımı olan” bir program. Cemaat yapılanmasına yönelik bir sistem. Bana göre FETÖ’nün gerçek yapılanmasını ortaya koyabilecek en önemli veri. Eğer bu veri tabanı üzerinde çalışma yapılırsa FETÖ soruşturmalarında kurunun yanında yaşın da yanmasının önüne geçilebilir. Çünkü VERİTAS’ta referans bölümüne kayıtlı isimlerin FETÖ yapılanmasında “mahrem hizmetler” dışındaki kurumlarda ana mütevelli olduğu bilinmekte. Mütevelli ise paralelin, yani FETÖ’nün ta kendisi.
Bu programın bir kısmı devletin elinde ama kalanını da rahatlıkla bulabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şu:
Bank Asya’da hesabı olan ya da sendikaya üye olanlar genellikle FETÖ’nün tabanıdır. VERİTAS’ta ve byLock’ta ismi olmayıp da buralarda ismi olanlar FETÖ’nün alt kitlesindeki en suçsuz insanları oluşturur.
VERİTAS’ta, Fetullahçı terör örgütü için ışık evlerinin adresleri her bölgede kodlanarak kaydedilmiş durumda. Bu veri tabanı ZAMAN gazetesinin kullandığı bir sistem. Muhtemelen Zaman gazetesine el konulacağını anladıklarında bu veri tabanını silmişlerdir FETÖ’cüler. Ama Zaman gazetesinin eski dağıtım birimlerinde çalışanların e-mail adreslerinde bu veri tabanına ilişkin bilgilere ulaşılabilir.
Bende bile Ümit Akdemir tarafından bana iletilen bir bölgeye ait veri tabanı mevcut. Artık gerisini siz hesap edin.
FETÖ’nün bu tip programları yan yana getirilip üzerinde çalışıldığında kimin kim olduğu karşılaştırmalı olarak ortaya konacak, hata payı en aza indirgenecektir, Buna bir de gerçek tanıklar ve itiraflar eklenirse FETÖ tamamen çözülmüş olur.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.