“Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek”

Sesli Dinle
A -
A +
Türkiye’de şimdiye dek şahitlik etmediğimiz bir olgu bu.
 
Hem iktidar partisi ol, hem de yaşadıkların pişmiş tavuğun başına gelenleri aratmasın. Darbelerden darbe, komplolardan komplo beğen, içerden ve dışarıdan her türlü saldırıya maruz kal ama nihayetinde on binleri statlara, yüz binleri meydanlara toplamaya devam et.
Üstelik kitlelerin enerjisi ilk günkü gibi olsun.AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Galatasaray Stadı’nda organize ettiği BİRLİK-ZAFER-İRADE başlıklı büyük buluşmasında gözlemlediğim buydu.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına kadar orkestra ve solistlere sloganlarla eşlik eden AK Partililer soğuğa rağmen kımıldamadılar.
 
Bu buluşmanın amacı 32 bin sandıkta görev alan 96 bin sandık görevlisini bir araya getirmekti. Bu bakımdan önemliydi ve bir nevi seçim startıydı.
 
Açıkçası İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin toparlayıcı ve kucaklayıcı etkisi çok net olarak görülüyor.
 
Bizler medya mensupları olarak basın-protokol sıralarındaydık. Şöyle bir etrafıma baktığımda muhalif gazetecilerden sadece birkaç kişi görebildim. Medya grubundan Mustafa Güngör’e sordum, hepsini çağırdıklarını söyledi. Gerçi Altılı Masa toplantısına biz çağrılsaydık giderdik ama onlar “seçici” davranmayı tercih ediyorlar. Yanımda Sabah Yazarı Mahmut Övür ile Nagehan Alçı vardı. Nagehan davet edilmiş ama Mahmut da benim gibi çağrılmamış. Esasında dün Galatasaray Stadı’nda iktidarı destekleyen gazeteci ve yazarların da çoğu yoktu. Ama youtuber’lar tam tekmil oradaydı. Ben sosyal medya fenomeni Mert Armağan ile konuştum. Gidiyordu, sebebini sorunca “Çıkışta katılanlara izlenimlerini sormak üzere kapıda olacağım” dedi. Çok çalışkan ve başarılı bir genç.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zamanki gibi coşkulandırıcı konuşmasında ise “Emperyalist baronlara, küresel çetelere eyvallah etmeyeceğiz” demesinin altını çizdim.
 
Erdoğan’ın konuşmasında seçim startını verircesine katılanlardan çalışma sözü alması da bu toplantının amacını teyit etmiş oldu.
 
Stada boydan boya asılan pankartta yazılı olan ve ilk kez duyduğum sloganla bitireyim. Çünkü bu toplantının özetiydi:“Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.