Emlak - Emlak
21 Temmuz 2024 - 03:08

Konutta yüksek artışlar hız kesti

İstanbul’da konut satışı yüzde 11 düşüş gösterdi..
Emlak - Emlak
21 Temmuz 2024 - 03:04

Yabancı alıcılarda Rusya yine lider

Yabancıların Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı.
Emlak - Emlak
21 Temmuz 2024 - 03:01

Öğrenciler ev arayışına girdi

Üniversite öğrencilerini en çok yüksek kiralar korkutuyor. Büyükşehirlerdeki kira fiyatları cep yakıyor.
Emlak - Emlak
21 Temmuz 2024 - 02:59

Alımlar nakde döndü! İpotekli konut satışları çakıldı

Türkiye’de konut fiyatları eski artış hızını kaybederken, kredili konut satışları da 2024’ün ilk 6 ayında resmen çakıldı.
Emlak - Emlak
21 Temmuz 2024 - 02:54

Enerji tasarrufu kritik önem taşıyor

Günümüzde enerji tasarrufu ve çevresel sürdürülebilirlik, küresel düzeyde artış gösteren bir öneme sahip.
 - Tedarikçiler deprem bölgesiyle ayakta duruyor
21 Temmuz 2024 - 02:47

İnşaat tedarikçileri deprem bölgesiyle ayakta duruyor

Mevcut ekonomik durgunluktan en fazla etkilenen gayrimenkul sektöründe, inşaat tedarikçileri, deprem bölgesindeki iş hacmi ile ayakta kalmayı başardı. Bugün bölgede 1.274 şantiyede 11 binden fazla işçi çalışıyor. Bölgeye milyarlarca liralık yatırım yapıldı. 260 alt meslek dalı, deprem bölgesindeki iş faaliyetlerinden olumlu etkilendi.
 - Ev sahipleri ve kiracılar arasında hukuk savaşı
17 Temmuz 2024 - 10:51

Kira sınırı kalktı, ev sahipleri ve kiracılar mahkeme salonlarını doldurdu

Yüzde 25'lik kira sınırının sona ermesiyle Erzincan'da mahkeme koridorları ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarıyla doldu taştı. Hukuk bürolarının gündeminde ilk olarak kira ve tahliye davaları yer alırken onu boşanma davaları izledi. 
Emlak - Emlak
14 Temmuz 2024 - 00:43

Tasarruf ve sağlıklı serinlik için uygun klima kullanımı...

Yaz, giderek kendisini hissettirmeye başladı. Termometrelerin 30 dereceyi aşmasının ardından vatandaşlar serinlemek için vantilatör ve klimalara yöneldi. Peki hem tasarruflu hem de sağlıklı nasıl serinlik sağlanır? İşte ayrıntılar...
Emlak - Emlak
14 Temmuz 2024 - 00:40

İkinci el arsa pazarına yeni soluk geldi

İkinci el arsa pazarına yeni soluk geldi... Altın Emlak Global, arsa yatırımcılarına hizmet edecek yeni markası Altın Arsa’yı duyurdu.
 - Markalı konuttan şaşmayın
14 Temmuz 2024 - 00:19

Markalı konutlar daima güven veriyor

İster yatırım ister oturum için olsun, bugün en doğru yatırım aracı markalı konut. Sektör oyuncuları “Bir tapum olsun’ mantığıyla ucuz, eski ve dayanıksız evleri almak büyük risk. Markalı konutlar ise güvenli altyapısı, sosyal donatısı, yüksek prim ve kira getirisi ile fırsat sunuyor” dedi.
Emlak - Emlak
14 Temmuz 2024 - 00:14

Konut sektöründe alım fırsatı

Konut üretimindeki girdi maliyetleri son iki yılda yüzde 200’ün üzerinde zam gördü. Ancak konut fiyatlarında bu denli bir yükseliş yaşanmadı. Sektör oyuncuları, konut fiyatlarının piyasa ortalamasına göre düşük kaldığını belirterek “Bir süre sonra bu fiyatları bulmak kolay olmayacak. Konut alım fırsatı veriyor” diyor.
Emlak - Emlak
07 Temmuz 2024 - 03:26

Konkordato başvurularında inşaat zirvede

2024'ün ilk altı aylık döneminde konkordato başvurularında geçici mühlet kararı verilen şirket sayısı 605’i buldu. En yüksek riskin tekstil ve inşaatta olduğu belirtildi.
Emlak - Emlak
07 Temmuz 2024 - 03:23

Kira artışları kent içi göçleri hızlandırıyor

Kiralarda yüzde 25 şeklinde olan zam sınırının kaldırılmasından sonra konut ve iş yerlerine yapılacak kira artış oranı yüzde 65,07 şeklinde belirlendi. Sektör temsilcileri kira fiyatlarındaki artışlarında kent içi göçü artıracağını ifade ediyor
 - Yurt dışından ev alacaklar bir daha düşünsün!
07 Temmuz 2024 - 03:18

Amerikan rüyası kâbusa dönmesin! Yurt dışından 3 milyar dolarlık konut alımı yaptık

Başta Amerika olmak üzere yurt dışından konut alarak kira getirisi sağlamayı planlayanları kötü sürprizler bekliyor. Emlak komisyonları, yüksek vergiler, mecburi sigortalar, bakım-onarım ücretleri ve fahiş aidatlar derken, kira getirisi yatırımı karşılamıyor. Özellikle Amerika’daki yatırımcıların yüksek meblağlar sebebiyle pişman oldukları görülüyor.
 - Yetkisiz emlakçıya 29 milyon TL ceza
30 Haziran 2024 - 01:07

Bakanlıktan açıklama! Yetkisiz emlakçıya 29 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe fahiş fiyat artışı yapanlara ceza yağdırdı.
 - Artık kriter yüzde 25 değil TÜFE
30 Haziran 2024 - 00:50

Fahiş zam isteyene mahkeme yolu! Kriter yüzde 25 değil TÜFE idi…

Kiralık konutta uygulanan yüzde 25 zam sınırı Temmuz ayı itibarıyla sona eriyor. Son iki yılda kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar mahkemeye intikal etti. Yüzde 25 zam sınırı kalksa da yeni dönemde kriter TÜFE olacak. Ev sahipleri TÜFE'nin üzerinde zam yapamayacak. Aksi durumda kiracılar yine mahkeme yolunu tutabilecek.
 - İnşaat sektöründe eleman açığı var
30 Haziran 2024 - 00:44

Hem işçi yok hem yevmiyeler çok! İnşaat sektöründe eleman açığı var

Konut satışlarının giderek düştüğü dönemde sektör artan maliyetlerle boğuşuyor. İnşaat sektöründe hem işçi bulmak hem de yevmiyeleri ödemek çok zor hale geldi. Sektör temsilcileri, artan eleman açığına çözüm bulunmasını istiyor.
 - Kentsel değil acil dönüşüm!
30 Haziran 2024 - 00:25

Kentsel değil acil dönüşüm! İstanbul'un acilen ele alınması gerekiyor

Kentsel dönüşümde istenilen hıza ulaşılabilmiş değil. Ancak İstanbul eski ve ömrünü tamamlamış binaları ile alarm veriyor. Bahçelievler’de ve Küçükçekmece’de yıkılan iki bina durumun aciliyetini ortaya koyuyor. Bu noktada ülkemizin en önemli gündemine kentsel dönüşümü koymamız gerekiyor.
Emlak - Emlak
23 Haziran 2024 - 01:38

İstanbul'da fahiş konut fiyatları Anadolu'ya ilgiyi artırdı! İşte zam şampiyonu il ve ilçeler

İstanbul'da hem satılık hem de kiralık konutlarında yaşanan artış, mega kente yakın il ve ilçelerde talebi artırdı. Çanakkale ve Ayvalık zam şampiyonu oldu.
Emlak - Emlak
23 Haziran 2024 - 01:28

Deprem erken uyarı sistemi ‘EDİS’! Yatırım almaya devam ediyor

Asrın Felaketi ile büyük yara alan Türkiye'de deprem gerçeği hemen hemen her gün yaşanan şiddetli artçılarla kendisini hatırlatıyor. Olası büyük Marmara depremi öncesinde her saniyenin önemi daha da artıyor. Türkiye'de geliştirilen deprem erken uyarı sistemi 'EDİS' yatırım almaya devam ediyor.
 - Hisseli tapu dönüşümü frenliyor
23 Haziran 2024 - 00:56

‘Asrın afeti’nden ders almadık! Hisseli tapu dönüşümü frenliyor

Türkiye için hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm, bazı ev sahiplerinin yüksek kâr hırsı yüzünden ağır işliyor. Ayrıca kaçak katlar ve hisseli tapular da dönüşümün önündeki en büyük engeller. Sektör oyuncuları “Şehir planlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bu şartlarda dönüşüm yapmak mümkün değil. Sistem baştan ele alınmalı” diyor.
Sona Git