Emlak - Emlak
13 Ağustos 2023 - 01:50

İnşaat sektörü destek bekliyor

Bugün 260 alt meslek kolunu destekleyen inşaat sektörü birtakım problemler yaşıyor. Bunların başında yabancıya konut satışında yaşanan sıkıntılar gelirken, girdi maliyetlerindeki artış, bankaların konut kredisi verirken ellerini sıkı tutmaları sektörün büyümesinin önündeki engeller olarak sıralanıyor.
EMLAK - EMLAK
06 Ağustos 2023 - 02:49

Güneş panelleriyle enerjiden maksimum tasarruf: İşte tüm merak edilenler

Ev, iş yeri ve fabrikalarda güneş enerjisi panellerine ilgi artıyor. Bireysel olarak da birçok kişi evlerinin çatısına bu panelleri kuruyor.
 - Dönüşüm sırası iş yerlerinde
06 Ağustos 2023 - 02:08

Konutta ilk adım atıldı sıra iş yeri dönüşümünde

Hükûmet, muhtemel bir depreme karşı İstanbul’u hızla dönüştürüyor. Ancak konutların dışında iş yerleri de risk teşkil ediyor. Özellikle eski sanayi siteleri ve metruk bina altı dükkânlar tehlikeli durumda. Bakanlık bu konuda yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Bazı iş yerleri yerinde dönüşecek. Ayrıca İstanbul’un kuzey kesimlerine yeni tip sanayi siteleri yapılacak
EMLAK - EMLAK
06 Ağustos 2023 - 01:53

İş yeri kiralarında artış oranı belli oldu

Kira zam oranlarında yüzde 25’lik zam sınırı devam ediyor, ancak iş yerleri için aynı tarife geçerli değil. İş yeri kiraları enflasyona göre belirleniyor. Bu çerçevede son açıklanan enflasyon verisi ile birlikte iş yeri kira artış oranları da belli oldu.
Emlak - Emlak
30 Temmuz 2023 - 02:32

Hükûmet İstanbul’un dönüşümü için düğmeye bastı

Olası İstanbul depremine hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Hükûmet can ve mal kayıplarını önlemek adına tüm enstrümanlarını devreye aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’daki 39 ilçenin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Hedef en kısa sürede tüm ilçelerdeki dönüşümü tamamlamak.
EMLAK - EMLAK
30 Temmuz 2023 - 02:12

Megakentin alışveriş caddeleri hareketlendi

Avrupa Yakası’nda İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi’yi kapsayan Nişantaşı Bölgesi ile Anadolu Yakası’ndaki Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul’un 3 ana caddesini inceleyen dokuzuncu İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu yayımladı.
EMLAK - EMLAK
28 Temmuz 2023 - 16:29

Samsung kabul etti: Katlanabilir telefonlar kullanışlı değil

Samsung, kısa süre önce Unpacked etkinliğini gerçekleştirdi. Unpacked etkinliğinin yıldızı ise firmanın yeni katlanabilir akıllı telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 oldu. Fakat Samsung cihazların tam olarak kullanışlı olmadığına dair düşünceleri kabul etti.
EMLAK - EMLAK
26 Temmuz 2023 - 15:57

Kiraları düşürecek model gündemde: Hem depreme dayanıklı hem de akıllı kentlere öncü olacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hem kiraları düşürecek hem de depreme dayanıklı kentlerin inşa edileceği modeller gündeme geliyor. Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, bu konuda önemli bir yöntem olacak.
EMLAK - EMLAK
26 Temmuz 2023 - 12:07

Ev sahipleri servetine servet kattı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de amorti süresi son yılların en düşüğüne indi

Konut, son yılların en çok kazandıran yatırımı olmayı sürdürüyor. Ev sahipleri hem kira hem de satılık fiyatlarından servetine servet katıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de amorti süreleri son yılların en düşüğüne indi.
EMLAK - EMLAK
23 Temmuz 2023 - 02:58

Sıcak yaz günlerinde klimalara dikkat!

Geçen hafta itibarıyla Türkiye’de mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar uzmanları harekete geçirdi.
EMLAK - EMLAK
23 Temmuz 2023 - 02:42

Tiny house’lara talep bir yılda yüzde 80 arttı

Doğa ile iç içe olmak ve deprem riskini en aza indirmek isteyenlerin ilk tercihi Tiny House evler oluyor. Ayrıca büyükşehirlerdeki konut fiyatlarının da artması bu alana olan ilgiyi artırıyor. Durum böyle olunca birçok şirket bu alana yatırım yapıyor.
 - Hayalet evlere neşter
23 Temmuz 2023 - 02:26

Hayalet evlere neşter! Fırsatçılara vergi ayarı geliyor

Yüzde 25 zam sınırına takılmak istemeyerek evini boş tutanlara kötü haber… Hükûmet dünyada uygulanan boş konut vergisini Türkiye’de devreye alacak. Sektörde fiyatların artmasına neden olan fırsatçılara vergi cezası kesilecek. Sektör temsilcileri uygulama ile fahiş konut fiyatlarının düşeceğini ifade ediyor. Yalnızca İstanbul’da 500 bin boş tutulan yani ‘hayalet ev’ bulunuyor.
EMLAK - EMLAK
23 Temmuz 2023 - 01:49

Konutta fiyat artışı durdu, şimdi alım zamanı

En değerli yatırım aracı olarak görülen konutta fiyat artışı hız kesti. TÜİK rakamlarına göre 2022 yılı Aralık ayında konut fiyatları geçen yıla göre (2021) yüzde 79,83 oranında artış göstermişti. Ancak TÜİK’in son açıklanan konut fiyat ve satış endeksinde fiyatların durduğu görüldü.
Emlak - Emlak
20 Temmuz 2023 - 07:01

Fuzul GYO'da talep toplama başladı: Gayrimenkuldeki deneyimini Borsa İstanbul’a taşıyacak

Fuzul GYO, bugün ve yarın halka arz için 8,90 liradan talep toplayacak. Zeki Akbal, "Bugüne kadar imza attığımız projelerle binlerce kişiyi ev sahibi yaptık ve birikimlerini en yüksek getirisi ile değerlendirmelerini sağladık. Şimdi bu deneyimimizi halka açılarak sermaye piyasalarına da yansıtmak istiyoruz" dedi.
 - Konutta fiyat yüksek, krediye ulaşım zor
20 Temmuz 2023 - 06:37

Konutta fiyat yüksek, krediye ulaşım zor: Üniversite ve tayin dönemi yaklaşıyor, kiralar yükselecek

Konut satışlarındaki durgunluğu değerlendiren uzmanlar, bu durgunluğun kiraları yükselteceğine dikkat çektiler. Aynı zamanda üniversite tercih ve tayin döneminin yaklaşmasının da kira fiyatlarını etkileyeceği belirtilirken, ikinci el konutta fiyat düşse de satış olmadığı ifade edildi.
EMLAK - EMLAK
19 Temmuz 2023 - 13:06

'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

Konut fiyatlarındaki fahiş artış Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ederken, İstanbul Şişli'de bulunan bir daire için istenen kira sosyal medyada gündem oldu. Uzmanlar, 'alıcılar bilinçli hareket etmeli' diyor.
Emlak - Emlak
16 Temmuz 2023 - 02:02

Konutta arz ve fiyat problemi nasıl çözülür?

Konut sektöründeki fiyat artışlarının önüne geçmek için, üretimin artırılması gerekiyor. Bunun için de devlet atıl durumda bulunan hazine arazilerini uygun şartlarda müteahhitlere açabilir… Üretim maliyetleri arasında en büyük paya sahip olan arsa payının düşmesi, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların daha uygun şartlarda ev sahibi olmasını sağlayabilir.
 - İstanbul ve Ankara'da yeni konut fırsatı
12 Temmuz 2023 - 11:34

TOKİ'den 42 ilde yeni konut fırsatı! İstanbul ve Ankara'da ev sahibi olmak isteyenlere müjde

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev sahibi olmak isteyenler için yeni konut fırsatını açıkladı. TOKİ, İstanbul ve Ankara başta olmak 42 ilde konutu satışa sunacak.
Emlak - Emlak
09 Temmuz 2023 - 02:27

Vergi ve harç zamları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi’ndeki (KDV) artış, konut sektörünü de direkt olarak etkiledi.
Emlak - Emlak
09 Temmuz 2023 - 02:15

Dev pazar iştah kabartıyor: Türk müteahhitler rotayı Körfez'e kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde Körfez ülkeleriyle sıcak temasları meyvelerini veriyor. Başta Suudi Arabistan olmak üzere, BAE, Katar ve Mısır gibi ülkeler Türk müteahhitlerin kapısını çalıyor. Sektör temsilcileri Körfez’de iş potansiyelinin 4 trilyon dolar olduğunu ifade ediyor. Öte yandan Türk müteahhitler, 2022 yılında 220 projeyle yurt dışından 10 milyar dolarlık yeni iş aldı.
EMLAK - EMLAK
02 Temmuz 2023 - 02:56

Her yönüyle yüzde 25 zam sınırı kararı: Ev sahipleri ve kiracılara sorduk

Hükümetin yükselen kira fiyatlarına karşı aldığı yüzde 25 zam kararını ev sahipleri ve kiracılara sorduk.
Başa Dön Sona Git