EMLAK - EMLAK
19 Temmuz 2023 - 13:06

'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

Konut fiyatlarındaki fahiş artış Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ederken, İstanbul Şişli'de bulunan bir daire için istenen kira sosyal medyada gündem oldu. Uzmanlar, 'alıcılar bilinçli hareket etmeli' diyor.
Emlak - Emlak
16 Temmuz 2023 - 02:02

Konutta arz ve fiyat problemi nasıl çözülür?

Konut sektöründeki fiyat artışlarının önüne geçmek için, üretimin artırılması gerekiyor. Bunun için de devlet atıl durumda bulunan hazine arazilerini uygun şartlarda müteahhitlere açabilir… Üretim maliyetleri arasında en büyük paya sahip olan arsa payının düşmesi, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların daha uygun şartlarda ev sahibi olmasını sağlayabilir.
 - İstanbul ve Ankara'da yeni konut fırsatı
12 Temmuz 2023 - 11:34

TOKİ'den 42 ilde yeni konut fırsatı! İstanbul ve Ankara'da ev sahibi olmak isteyenlere müjde

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev sahibi olmak isteyenler için yeni konut fırsatını açıkladı. TOKİ, İstanbul ve Ankara başta olmak 42 ilde konutu satışa sunacak.
Emlak - Emlak
09 Temmuz 2023 - 02:27

Vergi ve harç zamları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi’ndeki (KDV) artış, konut sektörünü de direkt olarak etkiledi.
Emlak - Emlak
09 Temmuz 2023 - 02:15

Dev pazar iştah kabartıyor: Türk müteahhitler rotayı Körfez'e kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde Körfez ülkeleriyle sıcak temasları meyvelerini veriyor. Başta Suudi Arabistan olmak üzere, BAE, Katar ve Mısır gibi ülkeler Türk müteahhitlerin kapısını çalıyor. Sektör temsilcileri Körfez’de iş potansiyelinin 4 trilyon dolar olduğunu ifade ediyor. Öte yandan Türk müteahhitler, 2022 yılında 220 projeyle yurt dışından 10 milyar dolarlık yeni iş aldı.
EMLAK - EMLAK
02 Temmuz 2023 - 02:56

Her yönüyle yüzde 25 zam sınırı kararı: Ev sahipleri ve kiracılara sorduk

Hükümetin yükselen kira fiyatlarına karşı aldığı yüzde 25 zam kararını ev sahipleri ve kiracılara sorduk.
EMLAK - EMLAK
02 Temmuz 2023 - 02:40

Site aidatlarına asgari ücret zammı

Asgari ücrete gelen zam site aidatlarına zam olarak yansıdı.
EMLAK - EMLAK
02 Temmuz 2023 - 02:23

Tiny house çılgınlığı gecekonduya dönmesin

Pandemi sürecinde ilgi görmeye başlayan daha sonra deprem korkusu ile talep patlaması yaşanan tiny house'lar için uzmanlar uyardı.
Emlak - Emlak
02 Temmuz 2023 - 02:09

Karadeniz, Ege ve Trakya’ya talep uçtu, konut fiyatları yükseldi

Deprem korkusu ve metropollerden uzaklaşma isteği, Karadeniz, Ege ve Trakya’ya ilgiyi uçurdu. Bu bölgelerde konut satışları geçen yıla göre iki kat arttı. Aynı şekilde fiyatlar da yükselişe geçti.
EMLAK - EMLAK
02 Temmuz 2023 - 01:41

Antalya’da rüzgâr tersine döndü

Yaşanan savaş sonrası özellikle Antalya'ya gelen Rus ve Ukraynalıların oturum süreleri dolmaya başlayınca bölgedeki konut sahiplerinin evleri boş kaldı.
Emlak - Emlak
25 Haziran 2023 - 02:40

Balkon ve bahçeler şenleniyor

Yazın gelmesiyle sıkça vakit geçirdiğimiz balkon ve bahçelerimizi daha keyifli hâle getirmek sizin elinizde…
EMLAK - EMLAK
25 Haziran 2023 - 02:07

Tema World'e Marriott geldi

Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş Adi Ortaklığında hayata geçirilen Tema İstanbul Projesi’nin, Tema World etabındaki otel bölümünde dünyaca ünlü Marriott International Grubu ile Marriott Executive Apartments marka kullanımı için imzalar atıldı. Toplamda 42 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak olan otelde 208 oda yer alacak.
EMLAK - EMLAK
23 Haziran 2023 - 15:27

Emlak sektöründe ilk! Kiralık konuta talebi satılık konut talebini geçti

Emlakjet konut arama istatistiklerini yayımladı. Verilere göre Mayıs ayında kiralık konut arayanların oranı yüzde 52 ile ilk kez satılık konut aramalarının önüne geçti.
EMLAK - EMLAK
21 Haziran 2023 - 11:09

Ne altın ne dolar yatırımı katlayan ticarethane!

Türkiye’nin önde gelen emlak şirketlerinden Ak Yapı ticaret ve finansın kalbi İstanbul’da dört projeyle yatırımlara değer katacak. Hadımköy, Başakşehir, Dudullu ve Mektap’ta Ak Yapı tarafından kurulan ticarethaneler ‘işinize güç katacak’ projeler olarak yatırımcıya sunuluyor. 
EMLAK - EMLAK
20 Haziran 2023 - 05:02

Yalı satışında yarı yarıya düşüş

İstanbul’da boğaz hattında geçen sene yaklaşık 600 adet yalı - yol yalısı dairesi, 15 adet de yalı veya köşk el değiştirmişti. Bu sene ilk 6 ayda rakam yarı yarıya düşmüş durumda. Coldwell Banker Türkiye Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, özellikle uluslararası gayrimenkul yatırımcısının para piyasalarında da dinginlik beklediğine dikkat çekti.
EMLAK - EMLAK
18 Haziran 2023 - 03:10

Satılık ofis stoku rekora koşuyor

Pandemi süreciyle birlikte Türkiye’de uzaktan çalışma sistemi yaygınlaştı. Ofis kullanımını tercih eden ticari işletmelerde gözle görülür bir azalma oldu.
Emlak - Emlak
18 Haziran 2023 - 02:45

Güvenli limanda yılın zirvesi geldi: Mayıs ayında 113 bin konut satışı

Döviz ve altın karşısında elde ettiği getiri potansiyeli ile ‘güvenli liman’ olarak tabir edilen konut sektörü, mayıs ayında yılın rekorunu kırdı. Sektör temsilcileri, enflasyona karşı konut yatırımının en doğru adres olduğunu belirterek “Satışlardaki ivme sürecek” dedi.
EMLAK - EMLAK
18 Haziran 2023 - 02:41

Ege Yapı Kekliktepe projesi satışa çıktı

Ege Yapı, Urla’da hayata geçireceği Kekliktepe projesinin satışına başladı.
EMLAK - EMLAK
18 Haziran 2023 - 02:22

Yatırımcının yeni adresi bungalovlar

Pandemi sonrası değişen konut talebi gayrimenkulde yeni yatırımları beraberinde getirdi. Özellikle doğa ile iç içe yaşamak isteyen ve depremin etkisiyle daha güvenli hayatı tercih edenlerin adresi bungalovlar oldu.
EMLAK - EMLAK
15 Haziran 2023 - 14:03

Konutta taksit taksit ömür boyu tatil dönemi!

Tatil köyleri, devremülk, kiralık villalar derken konut sektörü turizmde yeni bir akım daha başlattı. Artık tatil taksidi öder gibi ömür boyu tatil yapabileceğiniz projeler hayata geçiriliyor. Antalya'da yükselen Sur Yapı Antalya Tatil Evleri de bunlardan biri. Torosların eteğinde bol oksijeni, sosyal aktiviteleri ile tatili en verimli şekliyle gerçekleştirmek isteyenler için tasarlanan Antalya Tatil Evleri yeni konsepti ve ödeme koşulları ile dikkat çekiyor.
EMLAK - EMLAK
15 Haziran 2023 - 12:29

Bir ilk olacak... Dev inşaat şirketinden Antalya’nın tüm güzelliklerini buluşturan proje!

Sur Yapı, Antalya Suites ile Antalya’nın tüm güzelliklerini bir araya getiriyor. Kendini özel hissetmek isteyenleri ve hayatı doyasıya yaşamayı sevenleri oldukça mutlu edecek Antalya Suites projesinde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Sur Yapı Antalya Suites’te kendinizi özel hissederken aynı zamanda Antalya’nın eşsiz iklimi içerisinde hayatın tadını çıkaracaksınız.
Başa Dön Sona Git