Fetullah’ı kim ağlatıyor?

A -
A +
Onu güldürüp mesut etmek isterlerken aksine sürekli üzüp ağlatıyorlarmış. Her gün yeni bir gam kasavet yüklenirken, ağlamaktan göz pınarları kuruyormuş.
Çünkü onun istediklerini değil, hoşnut olmayacağı şeyleri yapıyorlarmış da ondan.
Ağlayan bildiğiniz üzere Fetullah Gülen, bu bilgiyi veren de FETÖ yayın organı yazarı Cemil Tokpınar.
Fetullah bu süreçte maddi ve manevi kaybı olanlara yardım edilmesini, yani himmetin artırılmasını, “Birlik ve beraberlik içinde olunması”nı istiyormuş. Lâkin ne mümkün, epey yaralıymış bu konuda.
Nasıl olmasın.
Artık uyuşturduğu koyunların bile kanıksadığı böğürtülü ağlamalarının, amaçlanan “Birlik ve beraberlik ruhu”nu sağlamaya faydası olmadığı anlaşılıyor.
 
ÇATLAK BÜYÜYOR
 
FETÖ’nün içinde, 15 Temmuz  darbe girişiminin ardından ortaya çıkan hizipler arası güç ve çıkar çatışması hiç bu kadar derinleşmemişti.
İş bu kez gerçekten ciddi.
İlk başlarda mırıldanma düzeyinde başlayan tartışmalar aradan iki yıl geçtikten sonra çığırından çıktı. Şimdi karşılıklı suçlamalar ve salvolar havada uçuşuyor. Nitekim Mustafa Özcan ve ekibi 15 Temmuz başarısızlığının faturasını Fetullah ve ekibine çıkarırken, karşı taraf da aynını Mustafa Özcan ve ekibi için yapıyor.
Bu kavganın somut bazı sonuçları da var.
Ekonomik gücü elinde bulunduran ve tüm foto film arşivini kendi bünyesinde toplayan Mustafa Özcan, “Dünya İmamlığı”nı ele geçirmek için çevresiyle birlikte bir dizi karar aldı.
Aşağıda sıralayacağımız bu kararlar dizini uygulamaya konar konmaz da Fetullah taraftarları kendi aralarında organize olarak Halit Esendir(*) üzerinden sosyal medya aracılığıyla kılıçları çektiler. Tartışma öyle büyüdü ki birbirlerine inanılmaz hakaretler etmeye başladılar.
 
MUSTAFA ÖZCAN’IN EYLEM PLANI VE KARARLARI
 
Mustafa Özcan’ın Dünya İmamlığını ele geçirmek için yaptığı EYLEM PLANI şöyle:
1) 45 yaş ve üstü “hizmet mensupları” tasfiye edilecek. Çünkü 45 yaş ve üzeri artık problem oluyor. Örgütün onlardan yararlanma ihtimali sıfır. Boşuna masraf çıkarıyorlar. Kendilerine iş bakmalılar. Hizmet artık onlar için iş kapısı değil.
2) Ülke İmamları yardım almak istiyorlarsa bundan böyle istişare toplantıları için Hocaefendi’nin (Fetullah Gülen’in) yanına gitmeyecekler. Çok isteyen yılda bir iki kez görmeye gider.
3) Giderleri kısmak için maliyeti yüksek okullar Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmeli ve bu konuda sıkıntı çıkarılmamalı.
 
“ARTIK HOCAEFENDİ’Yİ YOK SAYALIM”
 
4) Artık herkes HOCAEFENDİ’Yİ YOK saysın. Zaten bugün var yarın yok. Eğer bunu bugünden itibaren yapmazsak, yarın gittiğinde toparlayamayız.
5) 10 bin yeni eleman eğitilerek (Not: CIA tarafından) Türkiye’deki yapılandırma güçlendirilecek. Eskilerde iş kalmadı. 45 yaş üzeriyle yürümemiz mümkün değil.
6) Şimdi Türkiye’deki süreci eleştirmenin anlamı yok, sabırla bekleyelim.
 
KARARLAR FETULLAH TARAFTARLARINI ÇILDIRTTI
 
Bu kararları duyan Fetullah taraftarları, Özcan ve ekibine müthiş tepki gösterdi. Hepsi birden “Hocaefendisiz bu iş olmaz” diye Mustafa Özcan’a saldırmaya başladı. Şimdi bir ağızdan Mustafa Özcan ve ekibinin kararlarını teslimiyetçilik, hatta ihanet olarak nitelendiriyorlar.
Fetullah taraftarlarının sözcüsü Halit Esendir’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım bu çatışma hâlini çok net biçimde anlatmakta:
“Gerçek şu ki şimdi eleştirmeyin diyenler genelde Türkiye sürecinde aktif icrada olan her seviyedeki kişilerdir. Aslında bu abilerimiz icradan çekilip, süreçten ders çıkartıp nasih olarak yollarına devam etmelilerdi. Ama şimdi de dünyadaki hizmeti dizayn etmeye çalışmaları doğru değildir. Süreçte ortaya çıkan herkesin köprü trafiğindeki işportacılara benzetilmesi doğru değil. Bazı kahramanlar böyle zor süreçlerde ortaya çıkar. Zor süreçlerde de iyi gün kahramanları! kaybolur.”
Bilgilerin tamamı yine bizim Ümit Akdemir’den. Bana göre FETÖ ile mücadele çok anlamlı katkılar yapmış olan bir isim Ümit Akdemir. Bu yüzden de hedefte. FETÖ’cülerin özellikle Anadolu’da öylesine bitleri kanlandı ki ona el altından tehditler yollayabilecek kadar cüretkâr olabiliyorlar.
Ama son günlerde peş peşe gelen operasyonlar, nasıl olduysa hâkimler tarafından serbest bırakılan ama yeniden örgütlenip toplantı yaparken basılanlar (Kayseri’de önceki gün ve dünkü gözaltılar), yurt dışındaki operasyonlar FETÖ’yü nefessiz bırakıyor.
Fetullah’ın akıbeti ise giderek belirsizleşiyor.
Fetullah’ı ağlatıp tüm sümük rezervini kurutan da, FETÖ’yü orta yerinden çatlatan da Mustafa Özcan’ın ta kendisi.
Kısaca FETÖ orta yerinden çatlıyor.
.....
(*)Örgütün Türkiye'deki kuruluşlarında (Zaman, Samanyolu, Aksiyon) çeşitli görevler yürüttü. Ayrıca Afganistan ve Pakistan'da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. 10 Eylül 2015'te yurt dışına kaçtı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.