FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?

A -
A +
Aylardır Fetullah Gülen ve eski sağ kolu, şimdi Avrupa ve Asya’daki FETÖ örgütlenmelerinin gerçek hâkimi olan Mustafa Özcan arasındaki büyük iktidar kavgasını anlatıyorum sizlere.
Çok önemli gelişmeler var. Geçen aralık ayından itibaren yurt dışındaki firari “Hizmet erleri” arasındaki kapışma, bu kavganın yeni bir boyutuna ışık tutuyor.
Haber kaynağım Ümit Akdemir son bomba olayı ve bu konuda çıkan kavganın aleniyete dökülen dokümanlarını yolladı bana.
Evet, kavganın sebebi Bank Asya’nın kim tarafından soyulduğu sorusu.
Mustafa Özcan mı yoksa Fetullah Gülen mi?
Zavallı ve akılsız “hizmet erbabı”nın sırf “Hoca Efendi” talimat verdi diye evini ve eşinin altınlarını satarak, arkadaşlarından borç alarak, başka bankalardan faizle kredi çekerek Bank Asya’ya yatırdıkları milyar dolarları kim götürdü?
Önce bir flash back. Yani kısa bir geri dönüş, hatırlatma.
 
KAVGANIN GEÇMİŞİ
 
Mustafa Özcan ile Fetullah Gülen arasındaki iktidar kavgası Fetullah Gülen’in ABD’ye yerleşmesiyle başladı. Mustafa Özcan 2007’ye kadar Türkiye imamıydı. Fetullah Gülen, sağ kolu Mustafa  Özcan’ın bütün üniteleri ele geçirmesinden, parayı kontrol altına almasından, tayin terfilerde kendisini dinlememesinden, ülke imamlarını toplantı için Türkiye’ye davet etmiş olmasından dolayı çok rahatsız oldu. Ardından ilk hamlesi geldi ve Türkiye imamlığını kaldırarak, bu ünite sorumlularıyla doğrudan görüşmeler yapmaya başladı.
Ama Özcan durmadı tabii. Fetullah Gülen’in yanına gidip gelenleri sıkı biçimde kontrol etmeyi sürdürdü. Gülen buna müdahale edemiyordu çünkü Özcan, Gülen’in aleyhinde kullanacağı çok belge ve bilgi biriktirmişti.
17-25 Aralık’taki başarısız yargı darbesi girişimin ardından Mustafa Özcan yurt dışına kaçtı. Gülen rahat bir nefes aldı ve 15 Temmuz’un hazırlıklarını yapmaya koyuldu. Ancak Özcan’ın her şeyden haberi vardı ve hâlâ imamların önemli bir bölümü kontrolü altındaydı.
15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca FETÖ elebaşı şok yaşayarak darbecilerle bağlantısını kopardı. Balataları sıyırmak üzereydi. Nasıl olur da başaramazlardı? 40 yıldır eğitip donattıkları koskoca örgüt ne hâle düşmüştü. Ama o iblis zekâsıyla “Kontrollü darbe” yalanını buldu ve bunu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na söylettirmeyi başardı. Oysa o esnada Mustafa Özcan’ın doğrudan emrindeki adamı Adil Öksüz’ü kaçırttığından haberi yoktu. Mustafa Özcan paketi Alman İstihbarat Teşkilatı BND’ye teslim etmeden önce Adil Öksüz’ün videosunu çektirip ondan darbeyi bizzat Fetullah Gülen’den talimat alarak yaptıklarının itirafını aldı.
Bu video uluslararası kamuoyunda darbecinin Gülen olduğunu bizzat ve kesin olarak kanıtlayacaktı. Dolayısıyla elindeki bir şantaj kasetiydi Gülen’e karşı. Bildikleri iş kısaca...
Kavga o kadar büyüdü ki Fetullah Gülen Mustafa Özcan’ı tehdit etti.
Etmekle kalmadı oğlu Mehmet Özcan’ı İstanbul’da yakalatarak intikam aldı. Özcan ise Fetullah Gülen’e ağır bir karşılık verdi. Avrupa’daki imamları ve önemli isimleri toplayarak, tüm FETÖ kurumlarını tek merkeze, yani kendine bağladı. Böylece Fetullah’ın parasal kaynaklarına büyük darbe vurdu.
Ardından “şeffaflık ve hesap verilebilirlik” temalı bir toplantı yapıp sonucunu Fetullah Gülen’e muhtıra olarak gönderdi. Muhtıra Pensilvanya’ya giden bir heyet üyesi tarafından Fetullah Gülen’in yüzüne okundu. Yurt dışındaki FETÖ elemanları tarafından yazıldığına göre Gülen bu muhtırayı sessizce dinledi.
Ama cevap yine Türkiye’den geldi. Gülen bu kez Mustafa Özcan’ın kızını da yakalattırdı. Mustafa Özcan geri durur mu, o da Gülen’in ağabeyinin kızını ihbar ettirip yakalattırdı.
 
SON HESAPLAŞMA BANK ASYA’DAN ÇALINAN PARALAR ÜZERİNDEN
 
Ümit Akdemir’in bana son ilettiği son çatışma konusuna gelelim.
Bank Asya’dan iç edilen milyarlarca dolar.
Kavga sosyal medyada aleniyete dökülmüş durumda.
Mustafa Özcan’ın adamları “Bank Asya’yı soyup soğana çeviren HE’dir” diyor, Gülen’in adamları da Mustafa Özcan’ın Bank Asya’ya bugün İngiltere’deki tüm FETÖ varlığını kontrol eden Ali Çelik gibi adamlarıyla hükmettiğini, büyük paralar götürdüğünü söylüyor.
İddia şu:
Bank Asya’ya el konulacağı istihbaratını içeriden haber alan ve 17 milyar lirayı hortumlayarak kaçırdığı söylenen Mustafa Özcan’ın adamı Ali Çelik şu anda Londra’da 40 milyon TL değerindeki bir malikânede yaşıyor. Zaten kendisi bu hortumlamayı yaptığı sırada Bank Asya yönetim kurulu üyesi ve finanstan sorumlu imamdı. Aynı zamanda FETÖ’nün kara para aklama işini yapan Pinhan Restoran’ın sahibiydi.
Buna benzer mesajlar oluşturularak hızla tabana gönderilip yayılmaya çalışılıyor.
Mustafa Özcan’ın adamları da Fetullah’ın has adamı Cevdet Türkyolu’nun, Banka’nın Kurumsal Finansmandan Sorumlu Müdürü Ercüment Solmaz vasıtasıyla kredi altında milyarları bankadan çıkarttığını söylüyorlar. Cevdet Türkyolu hâlen Pensilvanya’da 3 katlı bir villada ikamet ediyor.
Gülen taraftarlarının saldırılarına Biz şeffaflık istedik o p..tluk yapıyor” diye Fetullah Gülen’e ağır hakaretlerde bulunarak cevap veren Mustafa Özcan taraftarları da yoğun bir kampanya başlattı.
Ben asıl şunu merak ediyorum. Fetullah Gülen’in talimatı üzerine Bank Asya’ya para yatıran, üstüne üstlük bir de hapis yatan akılsızlar acaba tüm bu gelişmeler karşısında ne düşünüyordur?
…..
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
FETÖ’de son kavganın sebebi; Bank Asya’yı kim soydu?
KARŞILIKLI SUÇLAMALARIN DÖKÜMÜ
 
Yukarıda görüntü olarak birkaç adedini paylaştığımız bu tartışmaların tamamının dökümü ise aşağıda:
Temelreis388’den Fetullah Gülen’in “kamp”taki adamlarından Cevdet Türkyolu’na:
Cevdet @turkyolu, kahpe musto’ya söyle yolun sonu yaklaşıyor. Çaldıklarıyla ilgili. Bence sen de hesabındakileri ve evlerini hangi parayla aldığının izahı için bir avukat bul kendine.
Ayhan Bilge burada konuşmaya katılıyor.
1-Cevdet Türkyolu, Türkiye’deki kasası lise mezunu Ercüment Solmaz Bank Asya’da en önemli birimin başına ortağı Ali Çelik ile müdür yaptı. Ali Çelik ile Ercüment (Cevdet) bankayı çiftlik gibi yönetiyorlardı. Fino Ahmet Beyaz (Bankanın eski Genel Müdürü) altındaki müdürden emir alıyordu.
2-İşin ilginç yanı ilkokul mezunu Ali Çelik ile lise mezunu Ercüment Solmaz bankayı uzunca bir süre yönetti!!! İşine gelince Boğaziçi-Bilkent mezunu cemaat üyelerinden bahsedenler bu duruma ses bile çıkartmadı.
3-Tabii ki bunların başındaki isim ise iki kare farkını bile bilmeden cemaatin bütün paralı kurumlarını yöneten Kartal Müftüsü MÖZ’dür (Benim notum: Mustafa Özcan). Bir müftü kiminle çalışır?
4-Ya kendi gibi cahil Ali Çelik ve Ercüment Solmaz gibi tiplerle! Ya da üstadına ve eğitimine ihanet etmiş, hırsı için bu tiplere fino olmuş Ahmet Beyaz ile.
Temelreis388 Ayhan Bilge’ye cevap veriyor:
Hesap verecekler. Mustafa Özcan, Cevdet ve dünürü Ali Çelik ve tabii ki Ahmet Beyaz!
Ayhan Bilge:
MÖZ ve Cevdet o kadar önemli insanlar ki biri ilkokul mezunu tetikçi; biri lise mezunu kasası ile koca bankaya el koydu!!! Bir sürü eğitimli iyi bankacıyı paspas olarak kullandı. Eğitimli dediğimiz koca Cemaat de bu durumu izledi!
Ahmet Öksüz adlı isim konuşmaya dâhil oluyor:
Yani diyorsunuz ki DİPLOMA SORUNU sadece lokal değil The Cemaat’ı da içine alacak şekilde global bir sorun. Merak ettim. Bazı diplomalıların da diploması merdivenaltı (İfadenin patenti Endonezya eski imamına ait) üniversitelerden mi? @mysl17 @ismailcingoz1 @ProfOnderAytac ne dersiniz?
AYHAN BİLGE -@ayhanbilge5  yazdıktlarına devam ediyor. Tweetlerini tek bir metin hâlinde aktarıyorum:
Olimpiyatlardan, Türkiye’nin en iyi lise ve üniversitelerinden konuşurlar. Vazifelilerin büyük çoğunluğu 2 yıllık mezun. Düşünün Türkiye’nin en büyük katılım bankası kimlere emanet edildi. Ahmet Beyaz riyakâr ve yalancı biridir. Eğer hırslarının esiri olup BU ÇETE İLE İŞ BİRLİĞİNE GİRMESEYDİ, BU ÇETENİN Abdullah Çelik’i görevden alacak başka alternatifi yoktu. Aslında hedefleri Ahmet Beyaz’ı genel müdür yapmak değildi. Bunların adamları şu an SPK Başkanı olan Ali Fuat ile Şekerbank Genel Müdürü Erdem’di. Abdullah Çelik bu iki ismi gönderince gene bu isimler gibi kendi pisliklerini cemaate anlatamayacak, Cemaat içinden olmayan kişiler aradılar. HE’ye (Hocaefendi=Fetullah Gülen) iki adet Vakıfbank’tan camia ile alakası olmayan genel müdür yardımcısı teklif ettiler. Kabul görmeyince Ahmet Beyaz finosu…
Ahmet Öksüz burada devreye girip soruyor:
Bu saydıklarınız çok ciddi iddialar. Burada körü körüne inanmayıp Emre Uslu, Kamil Maman ve Ahmet Dönmez tarafından araştırılacağını bile bile yazıyorsunuz değil mi/İspatlandığı takdirde birçok ülkedeki imamlar için yandı gülüm keten helva. Ne mutlu hayatlarını bir pisliğe bulaşmadan sürdürenlere.
Ayhan Bilge cevaben devam ediyor:
Bunlar 2012 yılının ikinci yarısından itibaren Bank Asya’da yaşanan olayların ancak yüzde 5’i. Yani bu çakalların tam manası ile hâkimiyeti ele geçirip, hizmete yön verdikleri dönemin başlangıcı. Muhtemelen saydığınız bu isimlerde bunların çok çok daha fazlası var.
Ayhan Bilge anlatmayı sürdürüyor:
1-Yıl 2012’nin ilk çeyreği. Asrın Çakalı MÖZ-Kartal Müftüsü Mustafa Özcan, oturmuş Sema Hastanesi’nde Bank Asya’nın satışı ile ilgili görüşmeler yapmaktadır. İki kare farkını dahi bilmez ama banka satışı gibi grift ve karışık bir işi çok iyi bilir. Çünkü akçeli iştir!!!
2-Lakin satış olur da her yerinden avanta sağlamak olmaz mı? MÖZ, parlattığı ve kullandığı iş adamlarından biri olan Muhammet Çap(*)aracılığıyla borsacı bir arkadaş üzerinden manipülasyon yapma peşindedir. Sonra  2.00 lira civarında olan Bank Asya hisselerini 3.00 lira civarına çıkarıp bunları güzel haberlerle de süslerler!!! O nokta Bank Asya’nın son zirvesi olur!!! Yani Kartal Müfütüsü (Mustafa Özcan) borsa manipülatörlüğü de yapmıştır.
3-O dönemde Bank Asya Genel Müdürü, komisyoncu ve iş takipçisi Cemil’dir. (…)Dolayısıyla Cemil MÖZ’ün finolarındandır.
4-Bir şekilde duruma @mahmutakpinar1(**) “FETÖ’nün Mülkiye imamı” ve cemaatin bürokrasi ekibi BBDK Başkanı Tevfik Bilgin vs. ile müdahale eder ve satışı bu çetenin elinden kurtarıp, TKB Bankasının genel müdürlüğünü 4 yıldır sürdüren Abdullah Çelik’i, Ali Akbulut’un desteği ile göreve getirirler.
5-@mahmutakpinar1 ve ekibinin en büyük yanlışı, adam zannettikleri Ahmet Beyaz ve MÖZ’ün adamı Ercüment Güler’i de bu ekibe dâhil etmek olur. Ahmet Beyaz hırslarının esiri olmuş, gerçek yüzü genel müdür olunca ortaya çıkacak bir zavallıdır. Bu şerefsizin ihaneti ile banka MÖZ’e geçer.
6-Esas merak edilen konu Muhammet Çap (FETÖ’nün en önemli ikinci kasası) kimdir??? Muhammed Çap, Türkmenistan’da iş yapan, MÖZ tarafından parlatılmış Rizeli bir iş adamıdır. Şirketin cirosunun yüzde 13’ünü MÖZ’e göndermenin yanında, MÖZ’ün kirli işlerini yapar. Bu tür MÖZ’de çok iş adamı vardır.
7-kirli iş olarak ne yapar? Örneğin MÖZ tarafından kontrol edilen idris Naim Şahin ve İdris Güllüce’nin bütün harcamalarını karşılar. Onların kredi kartlarını verir. İdris Naim Şahin’e Yeniköy’de villa alır. 2. Eşinin masraflarını karşılar. İdris’in oğlunun Ukrayna safalarını halleder!
FETÖ’nün yayın kuruluşları Zaman, aksiyon ve Samanyolu’nda sorumluluklar alan ve Afganistan ve Pakistan FETÖ örgütlenmelerinde üst düzey görevlerde bulunan Firari Halit Esendir’den Ayhan Bilge ve diğer 9 kişiye cevap:
Ali Çelik Bey'le çok ayrıntılı konuştum. Bankasya’da Genel Müdür Ali Çelik ve yönetim değişimi, BBDK’nın uyarısı başta geri dönmeyen yüksek miktardaki krediler bankanın mali yapısını bozduğu için HE’nin tavsiyesi de alınarak yapılmış. Yanlış bilgiler verdiğiniz ifade ediliyor.
AYHAN BİLGE HALİT ESENDİR’E cevap veriyor:
Halit Bey, Ali Çelik’in cahil olduğu konusunda şüphem yoktu. MÖZ’ün kasası ve emir eri olduğu konusunda şüphem yoktu. Şimdi iyi bir yalancı olduğu konusunda da şüphem kalmadı.
Elâzığlı kod adlı @ELAZIGLI2344 konuşmaya giriyor:
Baştan sona üşenmedim okudum bütün tweetleri. Doğruysa hizmet içinde kendi cemaatini kurmaya çalışanların olduğunu gösteren en basit bir örnek bu tweetler. Ne çok kaybeden var bu para işlerinde.
Şimdilik bu kadar, devam edeceğiz takibe...
.....
 (*) https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/nurettin-veren/akin-ipekten-daha-buyuk-para-kaynagi-muhammed-captir-24597.html
(**)https://www.sabah.com.tr/gundem/2014/11/12/iste-paralelin-golge-icisleri-bakani
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.