Tramplenn

A -
A +
Sormak istiyorum; “Hey dostum, senin sorunun ne haAA?!” Kime mi? Hangi yöne tarandığını asla çözemediğimiz saçlarıyla profesyonel megolaman Donald Trump’a. Adam, ülkemiz de dâhil tüm dünyanın başına bela kesildi! Yeni seçildiğinde yazmıştım “Bu yarın öbür gün bir ülkeye kızsa canlı yayında küfredecekmiş gibi duruyor” diye, oldu da nihayetinde.
Sosyal medyadan oradan buradan sallayıp duruyor.. “Türkiye, benim harika ve emsalsiz mantığım (abbooovv) çerçevesinde sınırı aştığını düşündüğüm bir şey yaparsa, ekonomisini tamamen yerle bir ederim. Daha önce yaptım!” dedi. Gerekli cevap verildi; bendeniz zaten bu işlere pek karışmam “ne diyorsun la değişik” ifadesi takındım geçti...
Durmadan açıklama yapıyor, tweet atıyor. Bi çemkiriyor, bi sırnaşıyor, bi saydırıyor bi sevgi kelebeği… Harekât başladığı günden beri döneklikte pervaneleri geçti vantilatöre bağladı.
Tehditleri dikkate alınmayınca Türkiye ve Kürtlerle ara buluculuk teklif etti “Yürü gittt!” tepkisinin ardından YPG'ye bölgeden çekilme (okyanus ötesinden biz sizin baldırınızı kurtaramayız) çağrısı yaptı. Kimileri karalar bağladı; Trump PKK’yı sattı, ama aslında garibim “Adamlara silah verdik, mühimmat verdik, eğittik, üstüne ceplerine de maaş koyduk ki savaşsınlar; bunlar gidip gidip fistan almışlar yemişim böyle satılık korkak ortağı” demek istedi…
Yarın yine saydırır çok da şaapmayın demeye kalmadan adam “Türkiye’ye yaptırımlar uygulayacağız” diye tweet attı. Aaaa, sen iyice deli yaptın kendini. Git bir elini yüzünü yıka kendine gel tweet filan da atma bi süre. Bu ne be? Melani’nin Firts Lady olduğu günkü o zoraki gülümsemesi ve “N'apacaz şimdi, aha da bu manyak başkan da seçildi?!” ifadesinin ne kadar haklı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Da... Kız Melani, Kocan “Kürt ve Türkler yıllardır savaş hâlinde” diyecek bir kafada. Sen bağımlılıkla mücadeleyle alakalı tweetler atmaya devam et güzel de, seninkinin “torbacısı” kim onu bi bul hele!..
Her şey bir yana Trump röportajında "Kürtlerin içinde farklı gruplar var, mesela PKK, onlar zor bir grup, ama bizim için çalıştılar" diyerek YPG'nin PKK'yı kapsadığına, ABD'nin Orta Doğu’da PKK ile çalıştığına dair net somut bir itirafta bulundu. Biliyor muyduk? Evet, fakat malumun ilamı açıklamamın skandal olduğunu değiştirmez. Sadece Türkiye değil tüm dünya gündemine yerleşmesi gerekir, nokta.

Ninem diyor ki; Karaya sabun, deliye öğüt neylesin!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.