Hayat...

A -
A +
Öldüğümüzde paramız bankada kalır… Ama yaşarken hiçbir zaman harcamak için ‘yeterli’ paramız yoktur... Çin’de zengin bir iş adamı öldüğünde bankadaki 1,6 milyar dolar eşine kaldı. Eşi de adamın şoförüyle evlendi. Şoför şöyle söyledi: “Ben hep patronum için çalıştığımı sanırdım… Şimdi anlıyorum ki meğer o benim için çalışıyormuş!”
Son model bir cep telefonunun fonksiyonlarının %70’i kullanılmaz! Lüks bir arabanın aksesuarlarının %70’i gereksizdir. Lüks bir villanız ya da malikâneniz olsa alanın %70’ini kullanmazsınız. Gardırobunuz için durum farklı mı? Kıyafetlerinizin %70’i yepyeni durur.
Hayatı boyunca çabaların ve kazançların %70’i başkaları içindir.
Demek ki biz, kendimize ait %30’a sahip çıkmalı ve ondan tam fayda sağlamalıyız. O hâlde; Varlıklı olmasanız da mutlu olmaya çalışın. Sevdiğiniz insanlara zaman ayırın.
Neden yaratıldığımızı unutmayın...
          ***
Hayvanlar âleminde ‘Dik Kuyruklu Fare’ diğer hayvanlara o kadar musallat olmuş ki, tüm ormanı canından bezdirmiş. Kiminin yiyeceğini çalmış, kiminin yuvasını bozmuş, kiminin yumurtalarını kırmış, kiminin kuyruğunu, kiminin nasırını kemirmiş. Velhasıl zarar vermediği hayvan kalmamış... Hayvanlar toplanıp fareden kurtulmak için çareler aramış sonunda da onu öldürmeye karar vermişler. Bu göreve pek tabii ki kedi gönüllü olmuş…
Dik Kuyruklu Fare, durumun vahametini kavramış ve çareyi kaçmakta bulmuş. Ama kedi durur mu? Düşmüş peşine; fare önde kedi arkada ormandan, dağdan, dereden tepeden derken inmişler ovaya…
E dümdüz ova tabii, ardına saklanacak ne bir ağaç ne bir çalı yok. Fare ne yapsam ne etsem diye düşünürken bakmış ileride bir inek otluyor. Gitmiş ineğe yalvarmaya başlamış. İnek farenin kendisine yaptıklarını hatırlayınca önce ilgilenmese de ısrarlarına dayanamamış. Ve “Peki, peki geç arkama” demiş ve farenin üstüne “pisliğini” yapmış. Fare pisliğin altına dik kuyruğundan başka her yeriyle gömülmüş lakin kuyruğu dik ya, bir türlü pislik içine alamamış.
O esnada kedi de deli gibi fareyi arıyormuş. Bakmış görünürde yok, belki
görmüştür diye ineğe sormaya giderken bir de ne görsün? İneğin arkasındaki taze pisliğin içinde dik bir kuyruk... Kedi, kuyruktan tutmasıyla param parça etmiş fareyi…
Buradan çıkarabileceğimiz üç ders;
1. Seni her pisliğe batıran düşmanın değildir.
2. Seni her pislikten çıkaran dostun değildir!
3. Bu kadar pisliğin içinde kuyruğu dik tutmanın manası ne?!..

Ninem diyor ki; Zaman sessiz bir testeredir.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.