Evrene mesaj

A -
A +

Evrene olumlu mesaj gönderme modası tam gaz devam. “Kır dizini de bir dua et, tevekkül et!” desen gerici, banal vs. olursun ama evrene mesaj gönderince cool.
-Bir ortama girerken veya ilk gören kişi, “es-selâmü aleyküm” yani “Allah'ın selamı üzerinize olsun” derdi. Bu selamı alan kişi de “ve aleykümü's-selâm” yani “Allah'ın selamı sizin de üzerinize olsun” diyerek selamlaşmayı tamamlardı. Boş eve girerken bile yapardık bunu... Artık demiyoruz; “Selam, merhaba” ile modern ve prezantabl imajımızı sergiliyoruz!.. 
-Evden, birinden ayrılırken geride kalanlara; “Allah'a ısmarladık, Allah'a emanet ol” derdik. Şimdi; “Hadi ben kaçtım” “bay bay” “hadi öptüm” der olduk...
-Uyumadan önce “Allah rahatlık versin” derdik, şimdi “tatlı rüyalar” diyoruz.
-İşe gidenlere; “Allah işini rast getirsin” derdik. Şimdi; “Bol kazançlar” diliyoruz.
-Şaşırdığımızda; “Sübhanallah” derdik. Şimdi ise; “Vaaavvv” “OMG” der olduk.
-Sevindiğimizde; “Elhamdülillah” derdik. Şimdi ise; “Olleeeyyy, Yuppi, süpeeer” der olduk.
-Bir şeyi çok beğendiğimizde, hayran kaldığımızda “Maşallah” derdik. Artık “Vay süper, Ooo şahane, 10 numara” diyoruz.
-Maaş, para, yemek, nimet söz konusu olduğunda “Allah (bin) bereket versin” derdik, artık yetmediğine dair bin laf ediyoruz.
-Bize iyilik yapana da; “Allah razı olsun, Allah ne muradın varsa versin!” diye dua ederdik. Şimdi de; “Sağ ol” deyip geçiyoruz…
-Yeni evlenenlere de; “Allah bir yastıkta kocatsın” derdik. Şimdi ise, “Mutluluklar” diler olduk.
-Sınava girecek olanlara; “Allah zihin açıklığı versin” diye dua edilirdi. Şimdilerde ise, “Başarılar” deniyor.
-Geleceğe dair planlar yapılırken; “İnşallah, Allah izin verirse, Allah kısmet ederse” derdik. Şimdilerde; Sanki gelecek bizim elimizdeymiş gibi fütursuzca konuşur olduk. “Umarım, tahminim o ki” gibi belirsiz ifadeler ve “oldu bil, istersem yaparım” gazlarını kullanır olduk.
-Hata yaptığını, günah işlediğini gördüğümüz kimselere; “Allah ıslah etsin, Allah affetsin, Allah hidayet versin” derdik. Şimdi lanet okur, beddua eder ya da görmezden gelir olduk...
-Kötü bir şeyden bahsederken; “Maazallah, Allah korusun” derdik, Şimdilerde, “Kötü enerji yayma! İyiyi çağır!” der olduk.
-“Allah hakkında hayırlısını versin” derdik şimdi
“Evrene güzel mesajlar yolla, olumlu düşün" diyoruz.
Aa guzum, evrene değil evreni yaratana müracaat edeceksin! Ama tak tak… nato kafa nato mermer… Bırakınız ibadet etmeyi, günlük konuşmada dahi Allah adını zikretmeyi unuttuk... Daha çoook olumlama yapar, evrene mesaj göndeririz. Daha çoook o mesajlar spama düşer, tek tıkla kalır, kara delikte kaybolur, iyi mesajlar kötü olarak dikine geri gelir, hatta yerden sekip başka taraflara girebilir...

Ninem diyor ki; Kul azmayınca Hak yazmaz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.