Andorra’yı zor aştık!

A -
A +

Hiç beklenmedik bir oyun ve zoraki alınan bir sonuç...  Ama Ozan’ın golü ilaç gibi geldi.

Grubun averaj takımını az daha geçemiyorduk! Sanki Andorra kalesi mayınlı arazi idi. Güneş tutulması yaşayan bu takımın Dorukhan’a, Cengiz’e ve de iyi bir Oğuzhan’a çok ihtiyacı var.

Doğrusu bu maçı en az 5 farklı kazanmalıydık, grup lideri Fransa’yı yakalayabilmek için. 
Şenol Hoca da böyle düşünmüş olmalı ki, Andorra karşısına ofansif gücü yüksek bir takım sürdü. 
Güneş’in başlangıç on birinde öndeki dörtlüde Cenk, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu ve Güven Yalçın gibi hücum silahlarını kullanması kâğıt üstündeki doğruydu. 
Ancak maç başladığında görüldü ki kazın ayağı hiç de sanıldığı gibi değil. Baskın basanındır anlayışı ile 4-4-2 düzeninde sahaya çıkan ve neredeyse 8 kişi ile savunmada kalan Andorra gibi diri ve fizikli bir takıma karşı 4-2-3-1 dizilişi ile sonuç almak kolay değildi. Kenar yönetimi hemen Emre’yi ön liberoda tek bırakıp, 4-1-4-1’e dönerken kanatları daha etkili kullanmak ve orta alanda Hakan’ı rahatlatıp şut şansı vermek adına Zeki ile İrfan’ı öne çıkarıp, Yusuf’u forvet arkasına sürdü. Bu da doğru bir düşünceydi. Ne var ki millîler baskısını bu şekilde artırsa da hâlâ eksik giden bir şeyler vardı. Özellikle Umut ve Güven’in olduğu sol kanat çok aksıyordu. Güneş, ikinci yarıda Kenan ve Ozan hamleleriyle bunu düzeltmeyi ve golü bulup 3 puana ulaşmayı hedefledi, doğru da yaptı.
Oyunun yüzde 90’ında topa sahip olan millîlerimiz, Cenk, Yusuf, Zeki, Güven ve Hakan ile neredeyse yarım düzine pozisyonu harcadı. Böylece 2020 Avrupa yolunda grubun averaj takımı Andorra kalecisi Josep Gomes’i gecenin kahraman yaptık. Ancak ümitler tükenmek üzereyken Ozan imdada yetişti. İyi ki varsın Ozan.

MAÇIN ADAMI: Ozan Tufan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.