Devle cüce farkı!

A -
A +

Başakşehir İstanbul’dan sonra ManU’yu Old Tradford’da da yenmiş olsaydı, bu eşyanın tabiatına aykırı olurdu...

Fena olduk, hem de çok fena... Old Tradford’da sanki insanın üzerinden tren geçmesi gibi bir şey bu. Büyük travma!
Başakşehir, İngiliz devini İstanbul’da devirmemiş miydi daha iki hafta önce devirdi.
Peki dün geceki manzara ne hâl?
Daha ortama ısınamadan Telles’in kornerden ortasına Portekizli Brono Fernandes’in vuruşuyla başlayan gol sağanağında 40 dakikada kevgire çevirdiler adamlar bizi, sanki hedef tahtasıymışız gibi... Başakşehir maça hiç çıkmasa skor ancak bu kadar olurdu, “büyük bozgun yazık”, diyeceğim ama hayır diyemem.
Devle cüce farkı bu!
Ayrıca Okan Buruk ve talebelerine büyük haksızlık olur öyle bir yorum!
Zira Devler Ligi’nde H Grubu liderliğini elinde bulunduran Kırmızı Şeytanlar, Avrupa maçlarında öyle güçlü ki bu sezon Old Tradford’da Başakşehir’e kadar altı maç oynadı, hepsini de kazandı hem de 20 gol atıp sadece 1 gol yiyerek. Rakip bu!
ManU’nun önde baskı kurup, rakip takımın nefesini kesen öyle bir dörtlüsü var ki; peh peh peh!
Cavani, Bruno Fernardes, penaltı kurnazı Rashford ve ayağını raket gibi kullanan Telles ile kabûs gibi çöküyorlar insanın üstüne. Daha araya şeytan gibi sızan Martial’ı saymadım. O baskı kaleci Mert’i oyunun en başında hipnotize etti. Yoksa Mert ikinci goldeki o hatayı yapar mı, topu elinden kaçırır mı hiç? Böyle bir takıma karşı sen Bolingoli, Deniz ve Visca ile cılız cılız atak hazırlayacak ve Demba Ba ile gol arayacaksın. Geçiniz, orası İngiltere!
Sözün özü; temsilcimiz Başakşehir İstanbul’dan sonra ManU’yu Old Tradford’da da yenmiş olsaydı, bu eşyanın tabiatına aykırı bir durum olurdu, gerçekleşmedi. Bizimkisi kuşun taşa çarpması gibi bir durumdu ve o bile gururlanmamız için yetti ama o kadar işte. Tecrübe, kalite, sektör ve kültür farkı diye özetleyelim, hadiseyi. Her şeye rağmen Teşekkürler Başakşehir, teşekkürler Deniz.

MAÇIN ADAMI: Bruno Fernandes

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.