F.Bahçe G.Saray’a neden kaybetti?

A -
A +
Dağ fare mi doğurdu, hayır daha hazır ve daha tecrübeli olan Galatasaray, Fenerbahçe’yi bir maçta daha yendi, hepsi bu. Peki Fenerbahçe neden kaybetti? İşte burası önemli.
 
SORUYA BAK HİZAYA GEL
Soruya bakar mısınız soruya:
-Emre pusula yolladı mı? 
Sanki Fenerbahçe’de çift başlılık varmış gibi.
İnanın, bu imânın düşüncesi bile züldür. 
Çok iyi tanıtım, ona inanır ve güvenirim. O yüzden savunacağım.
Emre Belözoğlu Sportif Direktördür ve bu ülkenin en kariyerli futbol adamlarından biridir, nerede ve nasıl bir duruş sergileyeceğini gayet iyi bilir. Fikrini paylaşır ama “Al bunu uygula” imasında asla bulunmaz, tazyik ya da teklif nereden gelirse gelsin böyle bir nezaketsizliğe düşecek adam değildir, Belezoğlu. Nokta!
 
ENDAZESİ BOZUKLAR
Fenerbahçe derbide Galatasaray’a kaybetti ya bizim çok bilmiş yorumcular hemen suçluyu buluverdi. 
-Erol Bulut yetersiz!
Madem bu işi bu kadar iyi biliyordunuz maçta önce neden anlatmadınız, Fenerbahçe’nin nasıl kazanacağını? 
Hayır, onların maksatı  yol gösteren olmak değil “Vurun abalıya” misali düğümde düğün keyfi çıkarmak. 
Beyler endazesiz niye bu kadar bozuk?
 
PELKAS VE GUSTAVO
Derbide Pelkas ve Gustavo’nun yokluğu çok önemli eksiklikti, yerleri asla doldurulamadı. Galatasaray orta alanı parselledi ve Fenerbahçe ile istediği oynadı.
 
SOSA ÇARESİZLİĞİ
Oyun lideri olması gereken Sosa veteran gibiydi. Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş ve Trabzonspor günlerindeki o göz kamaştıran performansından çok ama çok uzaktı.
 
MESUTLA BAŞLANAMAZ MIYDI?
Kafalardaki soru, “Mesut ilk 11’de başlayamaz mıydı?” Başlardı başlamasına ama tam hazır olmayan futbolcuyu risk alıp oynatarak lif atmasına sebep olabilirdi. Hoca sağlık açısından böylesini uygun gördü. Maç kaybetti ama oyuncusunu kaybetmedi.
 
BULUT’UN HATASI
Erol Bulut’un buradaki hatası veya şanssızlığı Sosa’yı oynatmayıp oynatmayıp “Gel bizi bu maçta kurtar” mecburiyetine düşmesiydi. Çaresizlik çok fena. 
 
EROL HOCA’NIN TAKTİK YANLIŞI
Galatasaray gibi takımlara topu teslim ederseniz dağ gibi üzerinize gelir. Geldiler de hem de tempo yapmadan ortada top çevirerek sinir bozacak şekilde yaptılar. Tıpkı kuşatılması zor bir kalenin surlarını yavaş yavaş delmeye çalışan mücahit sabrı ile yaptılar bunu ki, bence Erol Hoca’nın en büyük taktik yanlışı buydu.
 
MAKİNE PAKTI YENİLEMEYE BENZEMİYOR
 
Diyorlar ki “Yönetim daha ne yapsın?Bir sezonda 23 transfer yaptı, Hoca’ya teslim etti. Erol Bulut’un eli çok güçlü. Hayır “kazın ayağı öyle değil” sözündeki gibi futbol takımı kurmak makine paktı kurmaya benzemiyor, “O olmazsa diğerini üretime sokarım” dilemiyorsunuz. Sonuçta “oriantasyon” diye bir bilim ve insanın moral motivasyonu ve onu makineden değerli kılan ruhu var, mal ya da robot gibi davranmazsınız. Ayrıca bir maç kaç futbolcu ile oynanıyor? 
 
EN İYİ TAKIM OLMAK
Takım mühendisliği, oyun ve oyuncu planlaması adına çok transfer yapmak “en iyi takım olmak” anlamına gelmez. Aslında seçeneğin çok olması avantaj yerine yeterli şans bulamayanlar arasında çoğu kez dezavantaja dönüşür. Maalesef Fenerbahçe bugün bu zenginliğin sancısını yaşıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.