Seyirci faktörü

A -
A +

Ligin üst sıralarını çok ciddi şekilde etkileyebilecek dün akşamki maça bana göre ev sahibi G.Saray da, misafir Başakşehir de sürpriz kadrolarla çıkmışlardı. Rakip sahada oynanacak ve belki de bir beraberliğin çok işe yarayabileceği bir oyuna hem Arda hem Emre’yle başlamak merakım odur ki Abdullah Avcı’nın kararı mıdır, yoksa futbolla çok yakından ilgilenen bazı kişilerin kararı mıdır?
Buna karşılık G.Saray’da Maicon yerine Denayer seçimi sanırım topun oyuna daha etkili sokulması ve çabukluk açısından tercih edilmişti. Donk’un seçimi ise bana göre düne kadar devamlı seçilmesi gereken ön libero doğrusuydu. G.Saray, kendi alanında bugüne kadar bizi alıştırdığı baskılı, hatta öylesine ki rakip ceza alanında bile bunu yapışıyla bugüne kadarki ev sahibi kazançlarının sırrıydı.
G.Saray, kendi yarı alanından hele hele ilk bölümlerde çıkmaya çalışırken Başakşehir’in yalancı presine mahkûm olur gibi gözükmesine rağmen bundan çok fazla da etkilenmedi diyebiliriz. Başakşehir’in Emre ve Arda çıktıktan sonraki kadrosu, daha pas yapabilen, daha rakip zaafından yararlanabilen bir yapıdaydı. Tabii ki bu takımla ilgili en büyük merakım Attamah’ın yedek kulübesine mahkûm oluşundaki suçudur.
Bir başka pencereden, Gomis’in koca oyunda rakip stoperlere teslim oluşuna, Belhanda ve Feghouli’ye de eklersek Fatih Hoca’nın maçı bir hayli eksik oynadığını söyleyebiliriz. Başakşehir’in Arda ile ne kadar eksik oynandığının vurgusunu da zaten yazının girişinde yapmıştık.
G.Saray Ankara’da küçülttüğü umutlarını klasik olarak kendi sahasında yarım porsiyon da olsa cebine yeniden indirdi.
Maçın hakemi böylesine hem saha dışı hem saha içi üst düzey gerginleşmiş bir oyunu bana göre iyi yönetti.

Maçın adamı: Ryan Donk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.