Yabancı isen yürü be...

A -
A +

Beşiktaş, Akhisarspor’u farklı yenerken, benim ölçülerime göre sekiz buçuk kişi ile oynadı. Talisca hiç yoktu. Üstelik oyundan atılmak adına ne varsa yaptı. Negredo gol attı ya, ama ya sonrası kaç tane topu yedi gollük olan? İkisinin de başlattığı kontralara ne demeli? Quaresma maç eksiğiyle oynadı ve kendisi atmak adına üç golü yedi... Bunları geçelim mi, maç kazanıldı diye? Tamam, tamam da rakibin beş adet net gollük pozisyonunun suçluları kimlerdi acaba? Başta yukarıdaki oyuncuları izleyip kenardaki kozları geç kullanan Şenol Hoca ve de bu oyuncuların savunma yapmayışları...

Yere yatma rekoru mu?

Ümraniyespor-MKE Ankaragücü maçını izleyeyim dedim. Hay seyretmez olaydım. Ankaragücü, maçı 1-0 önde götürürken 10 kişi kalmaz mı? Eh, maçı nasıl bitirirsin? Her pozisyonda yere yatarsın, ağır sakatlıklar geçirirsin, hakem de oyunu durdurur ve böylece işi götürürsün. Ama yere yatanların hiçbiri sakatlık nedeniyle kenara gelmez. Bu tablo içinde yanlış saymadıysam 12 ağır (!) vaka var. Hakem de maça ancak 7 dakika ekler... Neyse maç 1-1 biter... Yahu bu ülkede bu yere serilen sözüm ona futbolcular için ne zaman hakemler ceza kesecek? Kulakların çınlasın Hıncal Uluç Ağabey!

İşte çifte standart budur!

Geçtiğimiz cuma günkü Fenerbahçe’nin resmî internet sitesinde TFF ve MHK eleştirilmiş. Gerekçe de, Osmanlıspor maçında ilk golü verdirten yardımcı hakeme maç verilmemesi.  Peki, açık ofsayttan atılan ikinci golü de verdirten yardımcı hakeme ne yapılmalı? Yani rakibin direncini tamamen yıkan karardan söz ediyorum. Hadi bakalım büyük Fenerbahçe yazımcıları buna da bir cevap yazsanıza!

Robinho meselesi!

Samet Aybaba kardeşimiz Giuliano’ya tedbiri ilk planda tuttuğu için Robinho’yu yedeğe bırakmış. Maç öncesi verdiği demeçte bunu dile getirdi. Yazık! Robinho’nun Türkiye’ye gelmeden işlediği suçu bu ülkede belki de tek eleştiren kişi idim. Ama gelmişse, hocası önce onu yazar, sonra geri kalan on kişiyi... Efendim fiziki olarak maçın tamamını çıkarması zormuş. Yahu, zaten az da oynasa, geri gelmiyor ki. Onun işi rakibin yarı alanında işi bitirmek, rakibin özel önlemler almasına sebep olup, dağılmasını sağlamak... Anladın mı Samet dostum?

Arda kimi yaktı?

Arda birinci sınıf oyuncu modeli olduğundan bu yana hep şunu yazdım, şunu söyledim; Arda tek bir görevde oynar ve başarılı olur. O da sol öndür... Ama Abdullah Hoca, bir de Emre’yi yanına koyarak Galatasaray’a takımı teslim etti. Öylesine ki, Adebayor da, Visca da bu yüzden döküldüler. Terim Hoca mı? Donk doğrusunu yaptı, Denayer’i rakibin orta alan yanlışına göre sahaya sürdü ama, şu Gomis’in saha boşaltma eksikliğini, Mariano’-nun golü hariç, bir türlü gideremedi.

TSYD komik olma ve Bandırma yanma!

TSYD yönetimi bazı meslektaşların son günlerde kitap bazında önemli eserler sunduklarını belirtmiş. Güzel! Ne Faik’e, ne Gürel’e, ne de Cengiz’e lafım olamaz. Ama şu Altan efendinin sözüm ona tarihine çok diyeceğim vardır. Çünkü Fenerbahçe’nin tarihî bol bol yanlış, magazinsel bölümlerle ve bu kadar eksikle ucuzlatılamaz… Devamla; Kongre kulisleri ve gezileri bazında Şekip Mosturoğlu Bandırma’daki derneği ziyaret etmiş ve başkan Emrah Sargın’a içinde, yorulunca ancak 30 adedini bulabildim, birçok tarihî hata bulunan sözüm ona tarih kitabını armağan etmiş. Siz siz olunuz Bandırmalılar, yanmayınız!

Nur içinde yat Serkan’ım!

Serkan Acar’ı andım dün. Yok yok, onu üç gün önce tanıyanlar gibi mezarına gitmedim. Bizim mahallede andım... Caferağa Spor Salonu’nun karşısındaki bekâr evinin önünde, bizim çok iddialı pişti oyunlarının oynandığı Çilek Sokak’taki eski evin önünde... Beni kırk derece ateşle zorla oynattığı Kınalıada’daki sahaya gidemedim. Bitpazarı’nda da dolandım az biraz... Zeynep kardeşim ve oğullarına Allah uzun ömürler versin! Yanına gelince, “Ah ah” diye yandığın bir mesele vardı ya, onu konuşacağız umarım...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.