Niye zahmet ettiniz!

A -
A +

Türkiye Futbol Federasyonu, çok uzun uğraşlardan sonra delil toplamaktan yataklara düşüp, malum maç için nihayet kararını verdi. Tebrik ediyorum. Ben maçın gelecek sene oynanabileceğini, hatta Beşiktaş Kulübünün Şenol Güneş başında oldukça, bir daha kupalara katılamayacağını kararlar arasında bekliyordum. Tiyatro sona ermiş, perde kapanmıştır. Bu Demirören Federasyonunun kararı, umarım sadece UEFA değil FIFA nezdindeki bütün kulüplere ibret olur. Benim asıl merakım, komploculardır.

 

FB TV’de Oda şov!
Şu Oda TV var ya, hah işte o kanalın bülbülleri son günlerde Fenerbahçe’nin televizyonunda ahkâm kesiyorlar. Hani FETÖ savaşı var ya Fenerbahçe’nin, yoksa kullandığı silah malum sol mu? Oysa biz o kafaya 15 Temmuz’da kimleri şehit vermiştik ki? Gezi’de neler olmuştu acaba? Sorumluları kimlerdi? Pardon; bu stat “Her yer Gezi, her yer Taksim” diye bağırmamış mıydı? Sunucu mu? Bilmem; kim ki?

Tanjevic, Ataman, Sarıca ve Özbay!

Şimdi bu dört teknik adamı neden yazdım diye merak edebilirsiniz.  O hâlde açalım... Bunlardan ilk üçü basketbol, diğeri ise voleybol teknik adamıdır. Dördü de aynı zamanda hem kulüp takımlarını, hem de millî takımı çalıştırırlar. Ama içlerinden Ergin Ataman, savunma avukatının ifadesine göre, agresif davrandığı için bu satırların yazarı, bir kadın yargıçtan para cezası yer. Şikâyetçi ise diğerlerine ses çıkarmaz. Yani çifte standardın âlâsıdır. Ama bizim ülkede de yasalar böyle çalışır! Hadi bakalım, Nedim Özbay şimdi hem Galatasaray erkek takımını, hem de millî takımı çalıştıracak... Efendim; duymadım!

 

Bu yardımcılarla iş çok zor!
Alanyaspor-Galatasaray maçında yine yardımcı skandalı yaşadık. Olmayan pozisyona ofsayt bayrağı çekti, dolayısıyla da penaltı ve Muslera’nın kırmızı kartını yedi ama olan bariz ofsaytı da görmezden gelip aynı Muslera’ya harika kurtarış şansı tanıdı. Trabzon’daki Sivas maçında da yardımcı skandalları vardı. Ne yapsak ki acaba Yusuf Kardeşim?

 

Alnından öperim Şenol Hoca’m!
Beşiktaş-Malatyaspor maçı sonrası Şenol Güneş hoca biri yayıncı kuruluşa özel, diğeri basın toplantısında konuşma yaptı. Her iki konuşmasından dolayı kendisini alnından öperim... Bir daha dinleyiniz derim... Bakın bakalım bizim futbol sahada mı, yoksa başka yerlerde mi oynanıyor?

Bu federasyonun eşi yoktur!

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanırken hakem ve temsilcilerin toplantısı sonucu tatil edilen kupa yarı final maçı için bizim Federasyon altı-yedi gün sonra karar vereceğini açıkladı. Ayıp yahu! Çünkü kulaklarını, gözlerini sağa, sola, üste, alta açacaklar ve emir toplamı üzerine karar açıklayacaklar... Bir bakın bakalım dünyanın dört bir tarafına, acaba böyle bir gelişme için 24 saat bekleyen tek bir futbol kurumu veya kuruluşu var mı? Varsa ben de öğreneyim lütfen!

Kadron zenginse...
Beşiktaş neredeyse takılırken biri zorunlu, diğer ikisi akılcı değişimlerle maçı kopardı. Düşünün; Caner’in yerine Gökhan Gönül, Oğuzhan’ın yerine Tolgay, Babel’in yerine Lens... Kenarda da daha niceleri var, Pepe de cezalı haaa...

Rotasyon belası!

Galatasaray-Akhisarspor maçı çarşamba akşamı oynandığından bizim “Haftalık”a o maçla ilgili yazım girmedi. Sonuç beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Ancak ne var ki şu futbolumuzun gırtlağına çökmüş rotasyon belasından iki satır söz edeyim. Fatih Hoca gibi bir efsane son maç on birinden tam dokuz kişi değiştirmişti. Hele hele savunma dörtlüsünü tamamen... Bu bir intihar girişimidir. Yetmemiş gibi, ileri ucu da üç yetersiz elemanla oluşturmuştu. İddiam o ki, o üçlü bizim mahalleden bir emekliler geri dörtlüsü çıkarayım, pozisyona bile giremezler. Sonuç mu? Çok normal... Sinan’ın Alanyaspor’a attığı gol mü? Çok güzel... Ama ilk on birde oynar mı? Yahu bu Messi’nin, Ronaldo’nun canı yok mu ki, üç günde bir oynarlar!

Meğerse...
Maçın daha birinci dakikasında komplo olduğunu anlayabilmek kolay iş değildir. Bu, bir dehaya bile zor gelecek düşüncedir. Ama desenize, As. Ck. 81. maddesine bile çalım atmak akla geliyorsa, gerisi vatandan da öte teferruattır.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.