Favori de ne demek?

A -
A +

Futbol dünyası tabii ki Dünya Kupası ve diğer kıtaların kupalarında ciddi bir değişime uğramıştır. Son 20-25 yılın bu değişiminde kâğıt üzerinde büyük favori gibi görünen takıma karşı her şeyden önce koca oyun boyunca bir dayanıklılık elde etmeniz gerekiyor. Yani fiziksel olarak rakibinizde ince narin işler yapabilenler olsa bile pas aralarını kapatıp kademelerde sıkışarak kımıldatmama üzerine başarılı olmanız gerekiyor. Kazandığınız veya ikram edilen toplarla da özellikle çabuk ve dikine çıkabilirseniz skor tabelasında olmadık görüntüleri bile sağlayabiliyorsunuz. 
Almanya, Meksika karşısında oyunun neredeyse yüzde 80’lik bölümünde tek kale görüntüsü veren takımdı. Ama Meksika çıkışlarda topları zamanında ve isabetli kullanabilse fi tarihinde Almanya’nın Brezilya’yı dağıttığı gibi maçı beşlik yapardı. 
H H H
Sonra en büyük favori diye gösterilen Brezilya’nın İsviçre maçına baktık. Orada da kurgu aynıydı. İsviçre iyi kapanıyor, özellikle Neymar’ın ‘one man şov’una karşı kademeli ve diri karşılamalar yapıyor ve de rakibin üzerine basabildiği kadar basmaya çalışıyordu. Coutinho’nun muhteşem şutuna İsviçre bir yüksek topta cevap vererek Dünya Kupası öncesi tahmin şampiyonasına oynayanların hepsini terse yatırdı. 
Neymar kendini kaleye çok uzak yerlerde göstererek rakibi rahatlattı. Almanya’da da Mesut arkadaşları kendini göstersin ve top atayım diye boşuna bir gözlem mesaisi harcadı diyebilirim. 
Yani artık “Ben 3-5 kişiyi geçer, köşeye bırakırım” oluşumu bitmiş, yerine favori gibi gösterileni bozup oynatmamak, Almanya gibi savunmasını çok önlere çıkaranları da cezalandırmak gibi bir yenilik doğmuştur. 

Günün adamı: Sommer

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.