Kazanıyoruz...

A -
A +

Ben dün akşam millî takıma ne kazanıyoruz, ne kaybediyoruz açısından skora göre değil, başka şeylere bakarak karar vermek istedim.
Neredeyse yarıdan fazla yenilenmiş bir takımımız var. Dolayısıyla bu toplulukla devam mı, yoksa değişiklik mi olabilir açısından da baktım. Bazı olumlu gelişmeler ve gelecek için umut dolu anlara tanık oldum.
Bir kere hemen şunun altını çizeyim; millî takım Zeki ve Ömer isimli iki bekiyle sakatlık ve cezalar hariç bir on senelik garanti belgesi almıştır. İsveç son Dünya Kupası’nın takımlarından biri değil midir? Tabii ki öyledir. Bu iki büyük bek kazancımızın karşısında bizim acilen iki adet, belki de yedekleriyle birlikte üç-dört tane yeni tandem oyuncusu bulmamız gerekiyor.
Oğuzhan, Beşiktaş’taki performansının neredeyse beş katı kadar oynarken Topal ve Okay ikilisinde bu kalitelere yakın yedekleri de bulmamız lazım. Bir önemli noktanın altını daha çizmek isterim. Galiba Cengiz Ünder’den çok fazla bir şey beklemememiz gerekecek. Tabii ki dün akşamki Cenk Tosun’a maç boyunca tahammül etmek çok zordu o hâlde son forvet adamlarına fal mı açalım, yoksa geniş bir araştırma mı yapalım?
Hakan Çalhanoğlu için diyecek bir şeyimiz yok. Millî takım dün akşam yüksek oranda rakibine göre topa sahip olma avantajıyla oynadı ama öndeki Cengiz ve Cenk sebebiyle özellikle arkadan gelen beklere çok fazla açık alanlar sunamadı.
Serdar Gürler bir umut olarak çıktı. Tabii ki Emre’nin de -golleri attığı için değil- süreç içinde değişik görevlerde alkışlanacak oyuncularından biri olacağını umut ediyorum.
Lucescu’yu yerden yere vuranlara karşı bu hocanın aslında çok iyi bir kulüp teknik direktörü olduğu görüşümü bir kere daha tekrarlarken, oluşturmaya çalıştığı yeni millî takımda en çok çalışma yapacağı yerin bizim tandem bölgemiz olduğunun altını da bir kere daha çizeyim.
Özetle skoru bir kenara bırakalım, kazancımız kaybımızdan daha çoktur.

MAÇIN ADAMI: Ömer ve Zeki

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.