F.Bahçe’ye yazık oluyor

A -
A +

Dün yine zengin Kadıköy turlarında UEFA Avrupa Ligi’ndeki maçlarımızın ne olacağının tahmini soruldu durdu… Hepsinde de Beşiktaş’ın kazanma şansının fazla olduğunu, Akhisar’ın beraberliğe tutunursa iyi sonuç almış olacağını, F.Bahçe’nin ise teknik direktörünün tuhaflığına dayanarak 4’lük olabileceğini söylemiştim. Herkes şaşırmıştı. Çünkü biliyordum ki, Cocu Beyefendi sahaya en son çıkardığı on birden, beş yeni ismi rakibin karşısına dizecekti. Futbolun bir takım oyunu olduğu, yani boks veya güreş gibi birebir yeme değil, topluca birbirini tanıyarak oynanabildiğinde bir şeyler yapılabildiğini ne yazık ki bilmiyor.
Geri dörtlüde yeni isim Reyes’ti. Ortada, geçen maçın yedek Elif’i ilk on birde, asili Jailson kenardaydı. Ayew ve Slimani âşıklısı Cocu, kaç maçtır ortalıkta görünmeyen Alper’le birkaç dakikalık santrfor Frey’ı koymuştu. Öyle bir F.Bahçe kadrosu eskilerin çok beğendiğim bir deyimiyle “Yalancı pehlivan” gösterisi yapabilirdi ancak. Yani; topu amaçsızca dolaştırır, böylece topa sahip olma üstünlüğünü elinde tutar, ama bu süreçte iyi kapanabilen bir takım karşısında pozisyon bile bulamazdı.
Dinamo Zagreb takımı için neler söylendi, neler yazıldı. Ama şu anda Avrupa’nın en önemli takımlarında oynayan ihraç mallarının fazlalığını unutmuşlardı. Kim diyebilir ki bu Dinamo’dan belki iki-üç oyuncu daha transfer patlatacaktı.
Bir daha tekrarlamakta yarar vardır, Sayın Cocu!
Futbol on bir kişinin oynadığı bir takım oyunudur. Bir on biri en az sekiz bankosuyla -cezalar ve sakatlıklar hariç- hâlâ belirleyememiş olması bile bu teknik direktörden acilen kurtulmak gerektiğinin göstergesidir. Cocu gibi zamanın iyi bir futbolcusu, bitime 10 dakika kala 4-1 gerideyken ikinci santrforunu da oyuna alarak kim bilir belki de “Ya artık beni gönderin de, ben de, siz de kurtulun” diyordur.
Ben dün akşamki maçın tahminini dörtlük demiştim ama sizce sekizlik de olabilir miydi?
Bu arada şu Benzia’nın Konya maçındaki müthiş (!) pasından sonra dün akşam için de attığı bir çalımı defalarca oynatın ve gösterin ki, yayıncı kuruluş yorumcusu maç öncesindeki “F.Bahçe maçı domine eder” görüşüne sıkı sıkıya tutunabilsin!

MAÇIN ADAMI: Phillip Cocu!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.