Doğruyu bulunca...

A -
A +

Bazen sakatlıklar "üzüntü" yerine "hayır" de getirir. Tıpkı Rodrigues'in sakatlanıp yerine Emre Belözoğlu'nun girmesi gibi...

Dünkü maç öncesi kendi sahasında Malatyaspor'a farklı yenilen Ankaragücü'nün Alanya yenilgisiyle morali bozulmuş Fenerbahçe karşısında fark yeme ihtimali üzerinde yoğunlaşmıştı tahminler. Ancak ne var ki Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın 2,5 kişilik orta sahası ya da dörtlü forvet ısrarı yine maçın sonucunu Kadıköy'de de olsa sıkıntıya sokacak bir inattı. Nitekim Ankaragücü takımı sağlam savunmasıyla orta alanını atak geliştirmeye itti. Ve de bu anlayışla Orgill'in ayağından bir de tipik kontra golü buldu. Ancak bu sevinç bir hakem ve kaleci Korcan karışık hediyesiyle fazla yaşamadı. Hakemlerin uydurduğu korner atışında kaleci Korcan ıskalayınca Zanka kalenin dibinden beraberliği sağlayıverdi. Acaba ikinci yarıya dönüşte neler olabilirdi?
Rodrigues devre biterken çıkıp yerini Emre'ye bıraktığında Fenerbahçe sanki otomatik olarak üçlü orta sahaya dönecekti. İşte bazen sakatlıklar üzüntü yerine hayır da getirir.
Bu arada Ankaragücü'nün orta alanı başta Canteros onun yanı sıra Moka ve Faty ile iflasa doğru sürüklendi. Ne top kazanabildiler doğru dürüst ne de kendilerine sunulan boş topları ön tarafa bu defa sağlıklı kullanabildiler. Hatta öyle ki Moka hatalı pasıyla Fenerbahçe'nin ikinci golünün baş mimarı oldu diyebiliriz. Fenerbahçe'de Adil Rami'nin ikinci yarıda yerini Jailson'a bırakması da sanki çoktan yapılması gereken bir değişiklik olarak karşımıza çıktı.
Şimdi Ersun Yanal'a sormak isterim... Acaba Rodrigues sakatlanıp oyundan çıktıktan sonra Emre'nin oyuna girişiyle -yani kalabalık orta sahaya dönüşmek- daha iyi pas yapabilen, daha etkili hücum aksiyonu geliştirebilen Fenerbahçe'yi mi çıkardı karşımıza?
Maçın hakemiyle ilgili şunu söyleyebilirim; faul tercihlerinde henüz babasının çizgisine ulaşamamış.

MAÇIN ADAMI: Pazdan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.