Fener’de arıza sürüyor

A -
A +

F.Bahçe epeyce bir zamandır dörtlü alan savunmasının temel direkleri olan ikiliyi seçmeyi beceremiyor.

F.Bahçe, dün akşama kadar kendi sahasında peşpeşe yenilen ama dış sahadan bayağı kazançlı çıkmış bir takımdı. Bu defa karşısında ligin sadece birinci maçında kaybetmiş, bunun dışında etkili futbol oynayan, iyi organize olan G.Antep vardı. Ama dün akşamki G.Antep izleyebildiğim kadarıyla sezonun en kötü maçını oynayan ekipti. Ne sağlıklı biçimde savunmasına toplanabildi ne de hücuma çıkarken pas zenginliğine ulaşabildi.
Tabii ki bunda F.Bahçe’nin düne kadar iç veya dış sahada rastlayamadığımız mücadele hırsı, pas aralarına yardımlaşarak girmesinin rolü de vardı.
F.Bahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, nedense Gökhan’la Caner’i kenarda bırakarak Nazım ile Novak’ı tercih etmişti. Oysa üçlü savunmayla oynayan G.Antep’in kenardan organize bir F.Bahçe karşısında sıkıntıya düşeceği de aşikâr idi. Hele hele Caner’in olmayışı şaşırtıcıydı. Orta saha kendi arasında iyi pas yaparken önde pek sağlıklı pas diyaloğu kurabilecek adam bulamadı. Hele de Ferdi’nin oyundan alınıp Thiam’ın oyuna katılımıyla bütün kenar işlevleri aksamaya açık duruma gelmişti.
Tabii bu yazımızda da şu Tisserand’dan bahsetmek lazım. F.Bahçe epeyce bir zamandır dörtlü alan savunmasının temel direkleri olan ikiliyi seçmede, bulmada inanılmaz yanlışlar yapmakta. İşte bunlardan biri de penaltı canavarı Tisserand. Dün akşam da yaptı yapacağını.
Maçın hakeminin Cüneyt Çakır oluşu da bu önemli müsabakada hem sahanın içinde hem de kenarda yangın çıkmamasının en büyük nedeniydi.
Bu maçta kaleci Oytun’un ortaya koyacağı olumlu veya olumsuz işlerdi ama bu genç kaleci bence dün akşamki sonucun hazırlayıcısı olmadı. Zaten yukarıda futbolunu eleştirdiğim G.Antep’in de öyle kurtarılmaya muhtaç doğru dürüst bir pozisyonu da yoktu. Biri duran top, diğeri Tisserand hediyesi, biri de harika bir frikik dokunuşuydu.

MAÇIN ADAMI: Bıyık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.