Trabzon tırmanıyor

A -
A +

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a kazandırdığı en çarpıcı oluşum, takımın her türlü aksiyonda birlikte hareket etmesidir…

Trabzonspor, kendi sahasında iyi kapanan, alanı iyi paylaşan ama hücuma çıkarken hiç etkili olamayan bir deplasman takımı buldu karşısında. Buna karşılık Trabzonspor’da en çok dikkatimi çeken özellik, başta Djaniny olmak üzere ileri uçtaki üç siyahî oyuncunun her hücum, aksiyonunda, savunmadan çıkan kenar oyuncularına ve de orta alandan gelenlere destek verip iş birliği yaparak son darbe vurulan kadar topların kendilerinde kalmalarını sağlamaları idi.
Bu arada Bakesetas’ın, Alanyaspor’daki gibi ne bir Salih ne de bir Siopis bulamaması, öyle parmaklarımızı ısırarak seyrettiğimiz günleri özlettirdi desek yeridir.
Denizlispor’da ise Recep Niyaz sakatlanıp çıktıktan sonra dengeli, oturaklı hücum yapmak pek görülmedi. Bu arada aynı Denizlispor’da Rodallega’nın biraz fazla patronluk oynadığının da altını çizeyim.
Maçın tekniklerine değindikten sonra bana göre bir başka önemli olguya daha temas edeyim. Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu maçın ilk yarısındaki bir pozisyon için VAR’ın çağrısına uyarak gitti ama “Hadi yaa” dercesine penaltıyı vermedi. Bence bu maçın en çarpıcı özelliği buydu.
Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a -şu sözüm ona İngiliz teknik adamın ardından- kazandırdığı en çarpıcı oluşum, yukarıda da biraz değindiğim üzere her türlü aksiyonda takım hâlinde paylaşarak oynamaya çalışmak oldu.
Hep söyler, hep yazarım, ligin ikinci yarısı için “Hepsi yalan, bu sahi” değişmez yorumumdur. Artık herkes belli birtakım hedefler için daha organize, daha tedbirli, daha dikkatli oynamaya çalışmalıdır. Dünkü Denizlispor bu dediğimin paralelinde bir ilk yarı yaşamış olsaydı puanı belki de 7-8 daha fazla olabilirdi.
Bu arada Abdullah Avcı’nın henüz 1-0 giden bir maçta bütün oyuncu değişikliklerini uzatmaya yakın bir sürede gerçekleştirmesine akıl erdiremedim.

MAÇIN ADAMI: Hakem Numanoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.