Sigorta Muslera

A -
A +

Öyle bir kaleci ki, G.Saray’ın elde edebileceği bütün başarılarda başrolü kimseye bırakmayacak anlaşılan...

Alanya’daki maçın temposu, heyecanı ev sahibi takım ağırlıklı olsa da hücumu düşünen iki takımın izlenir olmasının önemli oluşumlarıydı. Bir başka tespitim de; her iki takımın da ileri uçlarının kenar oyuncuları savunmaya destekte ne kadar iyi puan almış olsalar da hücumdaki etkinlikleri değil orta puanı zayıfı bile ancak alırdı.
Alanya’nın savunması ilk yarının bir 15-20 dakikasında yerleşim sıkıntısı çekerken daha sonraki bölümlerde G.Saray’ın pas zafiyetinden yararlanarak rahat oynadılar diyebiliriz. G.Saray savunması ise başta her zaman olduğu gibi Muslera başarısının Yedlin hariç ortaklarıyla doluydu.
Fatih Terim’in Gedson’u ve Arda’yı ta 80’lere kadar değiştirmemiş olması kariyerine hiç mi hiç yakışmadı. Onyekuru’ya da ayrı bir bölüm ayırmak istiyorum. Gelişiyle birlikte iki üç maç patlama gösteren bu oyuncu şimdilerde yürüyor hatta gelişme ihtimali pozisyona gidebilecek G.Saray ataklarına bile zarar veriyor. Anlaşılan o ki, genç yaşına rağmen Monaco’dan salıverilmesi de bu sebeptendi.
Son maçların yedeği ama ondan önceki bütün maçların en iyisi Taylan eski görevinde başlayıp Etebo daha öne doğru oynayabilen orta saha rolünde bulunsaydı sanıyorum Alanya daha savunmadaki ikinci yarı toparlanmasını zor sergilerdi diyorum.
Alanya’nın genç hocası da oyuncu değişikliğinde acaba neden sahanın iyilerinden Umut’u düşündü. Bu arada dün akşamın altı çizilecek oyuncularının başında Ömer Bayram geliyordu. Hem savunmadaki direnci hem de G.Saray’ın bütün kenar ataklarında başrolü oynamasıyla…
Mustafa’nın müthiş bir başlangıçla oyunda en öne çıkması ikinci yarıda hiç kendini gösteremedi.
Tabii ki bundaki bir sebep de G.Saray orta sahası ile ön kenar oyuncularının zafiyetinin rolü vardı.
Yazıma şöyle nokta koyayım. Muslera denen kaleci G.Saray’ın elde edebileceği bütün başarılarda başrolü kimseye bırakmayacak anlaşılan.

MAÇIN ADAMI: Muslera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.