Ali Koç kazanmalı!..

A -
A +

Bir Galatasaraylı için “Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe başkanlığında kalması mı, yoksa Ali Koç’un gelmesi mi” daha caziptir!..
Yoldan çevirdiğiniz “10 Galatasaraylıya bu soruyu sorsanız” alacağınız cevap hemen hemen aynıdır; “Aziz Yıldırım kalsın!..”
Neden; Aziz Yıldırım’ın başkanlık zamanında Galatasaray Futbol Takımı bol bol yıldız takmıştır. UEFA Kupası’nı kazanmıştır. Süper Kupa’yı almıştır; daha ne olsun?..
“Zaman tünelinde kalmış” bir yönetim zihniyetinin yerine, “büyük atılımlar yapabilecek” ve de “ileriye bakan” bir başkanın, “onun yerine gelmesi”, Galatasaraylıları mutlu etmez. Sadece Galatasaraylıları değil, Beşiktaşlıları, Trabzonsporluları da etmez.
Ben ise “işin bu tarafında değilim”; Aziz Başkan’ın gitmesinin ve Ali Koç’un gelmesinin, Türk sporunda yıllardır oynanan gerilim senaryosunun sahneden inmesini sağlayacağı için” istiyorum. Şurada birkaç ay, kaldı, hâlâ “İlle de kalacağım” diye ısrar ve inat eden bir başkanla karşı karşıyayız. Bitsin artık bu “bitmez süre!..”

Açtırmazlar!..

İstanbul’dan bir telefon, Galatasaray Divan Kurulu üyesi bir arkadaşım. Türkiye’de dün çıkan “Açma Başkan, kendine sakla” başlıklı yazımı okumuş.
Lafı uzatmadan dedi ki; “Açtırmazlar Öcal Abi, açtırmazlar.  Dursun Özbek’e de açtırmadılar. Fatih İşbecer’i istifa ettirdiler. Şimdi sıraya Mustafa Başkan girdi. Biri inat ve ısrar edebilse, Pandora’nın elindeki kutusunu açabilse, bugün Galatasaray’da çok başka bir ortam olacak, çok başka şeyler konuşulacaktı. Bu arada da adları geçince ‘efsane’ diye anılan birkaç başkan da divan kurullarının, genel kurulların en ön sırasındaki koltuklarda kurum kurum kurulamayacaktı. İşte onun için Pandora’nın Kutusu açılmadı, hiçbir zaman da açılmayacak.”
Yani oyun çok açık; Ama, “gidenin de elinde bir Pandora’nın Kutusu var”, eğer “onunla ilgili kutu açılırsa”, o da “geriye doğru elindeki o kutuyu açacaktır”; buna izin verilir mi; elbette ki verilmez, nitekim de verilmedi!..

Açıklama yaptıkça, batıyorlar!..

Muslera ya da Volkan Demirel, taaa kalelerinden çıkıp, hakemin “itiraz edilen kararını verdiği, kartını gösterdiği yere kadar” koşarak geliyorlar (Bu başlı başlına suç) sonra hakem dönüp giderken, “kameraların tespit ettiği şekli” ile, “şeddeli” bir de küfür ediyorlar ama “bizim duymaz, görmez, yazmaz” hakemlerimiz duymuyor, görmüyor, yazmıyorlar; “bir maç bile ceza yok!..”
Ve Federasyon “bu rezaleti eleştirenler için” açıklama yapıyor; “Küfrün muhatabı tespit edilemediği için, Disiplin Kuruluna sevk edilmemişlerdir!..”
“Biraz utanma duygusu olan” bir insan “bu gerekçeyi yazmaz”, yazamaz!..
“Kime küfrettikleri apaçık ortada” da, diyelim ki, “hakeme küfrettiği” tespit edilemedi; ama “asıl muhatap” hâlâ ortada; “spor, sportmenlik”, eğer sizler “spora, sportmenliğe, fair play’e karşı işlenen bu suçu yok sayıyorsanız”, o koltuklarda nasıl oturuyorsunuz?..

Abdullah Avcı’nın eksiği nedir?..
Bu sorunun cevabı çok basit; “Abdullah Avcı’nın futbolculuk kariyerinde de, hocalık kariyerinde de ‘büyük hoca’ yoktur!..”
Mesela Fatih Terim’in vardır; Piontek, mesela Mustafa Denizli’nin vardır; Jupp Derwall!..
Ona kaç defa Galatasaraylı yöneticiler; “Gel, falan büyük hocayı getiriyoruz, yanında iki yıl yardımcılık yap. Gidince takımı devral” diye teklifler yapmışlar, o kabul etmemiştir!..
İşte bu “tek başınalık”, Abdullah Avcı’yı “olması gereken yere getirmemiş” ve “baş altı hocası” olarak kalmıştır!..
Bu tablodan bir “Süper Lig şampiyonluğu” çıkar mı; futbol bu, her şey olabilir, ama, etrafı “üç büyükler ile çevrilmişse”, zor dostum, zor; hem de çok zor!..

Beşiktaş eleyebilir mi?..

Neden elemesin; Türk takımları yıllardır kimleri yenmediler, kimleri elemediler?..
Yeter ki, “önce inanacaksın, sonra o inancı sahaya taşıyacaksın ve de o inanca göre futbol oynayacaksın!..”
Eğer “korkarsan, 5 yersin”, eğer “korkmazsan, elersin”; işte bu kadar basit!..
Aslında “işin bütünü” Şenol Güneş’e bağlı; neden olmasın?..

Şaka!..
Galatasaray Kulübü Disiplin Kurulu “Nuri Alço tarafından ilaçlı gazoz içirilmiş bir genel kurula sahip Galatasaray” ifadesinde “hakaret suçu bulmadı” ve ceza vermedi.
Peki, şimdi biri çıkıp da “Nuri Alço tarafından ilaçlı gazoz içirilmiş bir Disiplin Kurulu var, Galatasaray’ın” derse; ne olacak?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.