Bu tablonun üstü örtülemez!

A -
A +

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç “Kulübün mali durumu ile ilgili olarak” rakamlarla dolu bir açıklama yaptı. Hemen hepsi önemliydi ama, bir tanesi vardı ki, işte “o 3 cümlelik açıklama” Türkiye’de “en büyükler dahil” kulüplerimizin nasıl yönetildiğini gösteriyordu!
Ve “eğer doğru ise”, Ali Koç’un verdiği rakamlar, Futbol Federasyonu başta, Borsa başta, UEFA başta onca Ulusal ve Uluslararası kuruluşun da “nasıl uyutulduğunu ve uyuduğunu”, dahası “spor basınımızın da ‘adeta gönüllü olarak’ bu uykuya nasıl refakat ettiğini” de ortaya koyan bir açıklamaydı bu:
“Bir önceki yönetim tarafından, borcumuzun 400 milyon avro olduğu söyleniyordu. 31 Mayıs 2018 itibarıyla bizim borcumuz 621 milyon avro! Aradaki fark yüzde 54!..”
Bu rakam, “borçları 9,5 milyar TL’ye varan dört büyük kulübümüzden” birinin, Fenerbahçe’nin borcunun, borcu milyarı aşmış iki büyük kulübümüzün, yani Beşiktaş ve Trabzonspor’un “borçlarının toplamından, fazla olduğunu” ortaya koyuyordu, zira ilkinin 2,1, ikincisinin 1,1 milyar TL borcu vardı.
Peki, “bu borç” Ali Koç başta Fenerbahçe camiasından, Fenerbahçe Divan Kurullarından, Genel Kurullardan nasıl saklanmıştı; Yönetimin “mali bilançolarında” yok muydu? Denetim Kurulu raporlarında yok muydu?..
Mesela, hatırlayalım, UEFA gibi uluslararası kuruluş “Beşiktaş Kulübü Başkanlığı sırasında Yıldırım Demirören’in bulduğu usulle bir süre uyutulmuş, sonra “gerçek ortaya çıkmış” ve Beşiktaş “Avrupa Kupalarından men cezası” almıştı. Böyle “ürkütücü” bir örnek ortada iken, bu kadar borcu kulübün sırtına yükleyen o günkü yönetim “neyi, nasıl yapmıştı” da “borçların açıklanandan yüzde 54 fazla olduğunu” saklayabilmişti?
Ya “gerçek” buydu, yani “borç miktarı” saklanmıştı ya da Ali Koç “gerçekleri söylemiyor” camiaya “yapılamayan transferlerin, umutla beklenen yıldızların gelmeyişinin mazereti” olarak “böyle rakamlar” vermişti; sizce “hangisi doğru idi” ey Fenerbahçeliler, bu aralarında “yüzde 54 fark olan” iki rakamın?..
2,8 milyar lira borcu olan Galatasaray’ın “mali durumu”, bıraktım, milyon avroları, milyon dolarları, milyar, trilyon TL’leri, kuruşuna kadar Divan Kurullarının, genel kurulların kürsülerinde grafiklerle bütün dünyaya yayılır ve de spor basınımız spor sayfalarında, TV kanallarında haber üstüne haber, manşet üstüne manşet yaparlarken, Fenerbahçe’deki bu tablo “nasıl” saklanabilmişti?
Ve de “merak ediyoruz”; Fenerbahçe’nin “o” yönetimi, genel kurullarda “400 milyon avro üzerinden mi, yoksa 621 milyon avro üzerinden mi”, ibra almıştı?
Ey Fenerbahçe, ey Borsa, ey Futbol Federasyonu yetkilileri ve de ey Fenerbahçe’nin o dönemdeki denetçileri” söyleyin bizlere, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından ortaya konulan ve bütün kulüplerimize örnek olacak “bu şeffaflık” tablosundaki “çarpık borç gerçeğinin üzeri örtülecek” mi, yoksa “bu rakamlar doğru ise” gereği yapılacak mı?
Ya da “gerçek borç rakamı 400 milyon avro ise”, o rakam üzerinden ibra edilen o yönetimi kamuoyu önünde temize çıkarmayacak mısınız?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.