Fatih Terim!..

A -
A +

"Beş yıllık sözleşme ve sonu Başkanlık" diye başlıklar gördüm, gazetelerde. Hımmm, "5 yıl" çok uzun bir zamandır, sporda. Hatta 5 ay bile uzun zamandır!..
"5 yıl sonra başkanlık", olsa olsa bir niyettir, bir dilektir; olur mu; neden olmasın, kim bilir belki "5 yıldan önce" bile olabilir!..
"Ola… bilir…"; Dünyada örnekleri çoktur, ama işte o "…bilir" yok mu; orada duralım; Galatasaray camiası, "olur" diyebilir, ama Galatasaray Genel Kurulu; "Acaba 'olabilir'den 'olur' çıkartır mı"; işte orası "soru" işareti; zira, "Ah şu Liseci zihniyeti!.."
"Galatasaray Lisesinden yeni mezun 141 üye adayı" skandalının, GS TV'de de canlı yayınlandığı için, "örtülemez hâle geldiği" bir süreçte…
Ve de, sosyal medyada "bir Disiplin Kurulu Üyesi'nin bu olaya 'Sahtekârlık' damgasını da vurduğu" bir süreçte…
"Galatasaray Lisesi mezunu" birçok üyenin, "Ne var bunda, muhbirlerin gündeme getirdiği ve Sicil Kurulu Başkanı'nın da, üzerini örtmek yerine büyüttüğü, 141 gencecik üyeye de suç isnadı bulaştırdığı bir olay var ortada. Bu 141 genç kulübe üye yapılmalı ve dosya kapanmalıdır" diyerek, "skandalın resmen ve alenen 'yok sayılmasını' istediği" bir süreçte…
Hatta o Disiplin Kurulu Üyesi’nin, "Galatasaray Kulübü'nde üyesi olduğu Disiplin Kurulunun görev ve yetkilerini unutup", sosyal medyada "Biz bir şey yapamayız, bu iş mahkemelik. Ortada suç duyurusu yapılacak bir durum var. Bu konuyu mahkeme çözer" anlamına gelen açıklamalar yaptığı bir süreçte…
Bütün bunlar olurken, "Galatasaray Lisesi mezunu olmayan" Galatasaray Başkanı'nın "susup oturduğu" bir süreçte…
"Beş yıl sonra başkanlık" niyet ve temennisini nasıl tartışacak, nasıl görüşeceğiz?..
Bana kalırsa, değil 5 yıla, 5 aya bile bırakmadan, Fatih Terim Galatasaray Başkanlığına gelmelidir!..
Zira ve zira, "Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir futbol takımı olan, basketbol başta birçok branşta Avrupa kupalarında oynayan ekipleri bulunan" bir kulübü, üstelik "Dünya markası hâline gelen" Galatasaray'ı bugün yönetenler, sarı-kırmızılı formalara "ancak gülünç rakamlarla sponsor bulabiliyorlarsa", söyleyin bana; Galatasaray Kulübü'nün Terim'i "Beş yıl beklemeye" sabrı ve tahammülü var mıdır?..
Kim inkâr etmeye kalksa da, kim "Hayır yok" dese de, kim "birlik / beraberlik nutukları" atsa da, gerçek ortadadır ve bu gerçeği, "son genel kurulda geçirilen 'kulübe giriş' aidatlarının ortaya koyduğu 'uçurum farklı' rakamlar" açık açık göstermektedir.
Bilmem kimler ve nasıl itiraz edecekler "şu" benzetmeye, tarihte vardır, "vergi ödemeyen" aristokratlar ve "vergi ödeyen" burjuvalar farkı; daha ne diyeyim?..
"Liseci" olmayan onca "liseli" de, "bu farkı görüyor, utanıyor, 'olmamalı' diyor"; ama oluyor, oluyor, oluyor.
"Bu oluyor'u, olmuyor'a, olmayacak'a çevirecek" güce sahip ve camia desteğini de arkasına alacak olan bir Fatih Terim'e Galatasaray Genel Kurulu "başkanlık yolunu açar mı"; çok ama çoook düşünmek gerek!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.